«Οι δηλώσεις του Θοδωρή Δρίτσα για τη 17Ν (σ.σ. ότι δεν τρομοκράτησε κανέναν( δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό» δηλώνει η υφυπουργός Μετανάστευσης Σοφία Βούλτεψη. Όπως τόνισε το μέλος της κυβέρνησης μιλώντας στον ραδιοσταθμό Θέμα 104,6 «το 2014 ο Θοδωρής Δρίτσας είχε υποστηρίξει ότι οι τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη δεν είναι δολοφόνοι του Κοινού ποινικού Δικαίου, δίνοντας τους πολιτικό πρόσημο». Πρόσθεσε δε ότι και ο Πάνος Σκουρλέτης αναγνώριζε πολιτικό υπόβαθρο στη δράση της εν λόγω οργάνωσης.

Η κ. Βούλτεψη υποστήριξε επίσης ότι σε προηγούμενη απεργία πείνας του πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα, τον είχε επισκεφθεί βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα δεν είναι εν ενεργεία αλλά τότε ήταν, ζητώντας του να σταματήσει την απεργία, διαβεβαιώνοντάς τον ότι θα καταργηθεί ο νόμος για τις φυλακής τύπου Γ’, κάτι που τελικά έγινε.

Η υφυπουργός Μετανάστευσης θύμισε παράλληλα ότι υπήρξαν στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είχαν πάει στα δικαστήρια ως μάρτυρες υπέρ του έτερου έγκλειστου τρομοκράτη, Σάββα Ξηρού.

«Μόνο στην Ελλάδα δεν έχουμε ξεπεράσει την πολιτική και ηθική νομιμοποίηση που αναζητούσαν οι τρομοκρατικές οργανώσεις. Πίσω από το φέρετρο του τελευταίου καραμπινιέρου (σ.σ. Ιταλού αστυνομικού) στέκονταν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί από όλα τα πολιτικά κόμματα, από τα δεξιά έως και την άκρα αριστερά, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» όπως είπε.