Ατυχή χαρακτηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Βίτσας, τη δήλωση του συναδέλφου του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα Θοδωρή Δρίτσα, ότι η «17 Νοέμβρη» δεν τρομοκράτησε κανέναν. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Θέμα 104,6 τόνισε χαρακτηριστικά πως «η τρομοκρατία είναι εχθρός της Αριστεράς», προσθέτοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει πάρει αποστάσεις από τον πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα αλλά και τη δράση του, από την πρώτη στιγμή.

«Αυτά τα ζητήματα έχουν λυθεί στην Αριστερά από τον 19ο αιώνα. Η τρομοκρατία είναι εχθρός της Αριστεράς. Πατήσαμε πάνω σε μια ατυχής δήλωση του κ. Δρίτσα. Α, αντί να συζητάμε τα νέα μέτρα της πανδημίας και τον νόμο που ωφελεί τους μεγαλοεργολάβους, συζητάμε τι λέει ο Θοδωρής» τόνισε ο πρώην υπουργός.

Όσον αφορά την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σημείωσε ότι «ως κοινωνία και νομικός πολιτισμός δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να πεθάνει ένας άνθρωπος από απεργία πείνας το 2021. Θα είναι κηλίδα για τη χώρα. Αυτό έχει να συμβεί 40 χρόνια, τελευταία φορά συνέβη επί Μάργκαρετ Θάτσερ, στη Βρετανία. Πρέπει να βρεθεί ένας νομικός τρόπος να οχυρώσει, ότι αυτός ο άνθρωπος, που έχει δολοφονήσει άλλους ανθρώπους, θα ζήσει».