Την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης για την επίλυση του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ επανέλαβε στον προσωπικό απεσταλμένο του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη σημερινή συνάντησή τους.

Όπως δήλωσε ο κ. Νίμιτς, ο κ. Βενιζέλος του ζήτησε να συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίλυση του θέματος της ονομασίας και υπογράμμισε τόσο τις ελληνικές θέσεις επί του ζητήματος, όσο και την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης για την επίλυσή του.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Νίμιτς υποστήριξε ότι δεν κομίζει κάποια καινούργια πρόταση, αλλά στο παρελθόν έχει προτείνει κάποιες ιδέες που απορρίπτονταν από τη μία ή την άλλη πλευρά. Παράλληλα, παρατήρησε ότι πρόκειται για ένα θέμα που η επίλυσή του ενδιαφέρει πολλές κυβερνήσεις, μεταξύ των οποίων και τη γερμανική, όπως προέκυψε από την τελευταία συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ, πριν από έναν χρόνο.

Μιλώντας με δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για μία χρήσιμη και ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κ. Νίμιτς, με τον οποίο, όπως σημείωσε, έχουν μία μακρά και πολυετή σχέση και τόνισε: «Κάναμε μία πολύ καλή επισκόπηση. Είπαμε αυτά που έχουμε να πούμε. Επί της ουσίας ισχύουν όσα έχω πει δημοσίως στη Βουλή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και όσα είπα κατά την επίσκεψή μου στα Σκόπια».