Σε νέα αιχμή του δόρατος του ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται το επικείμενο νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς, που στελέχη της Κουμουνδούρου επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν για τον «ανένδοτο αγώνα» μέχρι την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά.
Ουσιαστικά, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρείται να στηθεί ένα δεύτερο αντικυβερνητικό μπλοκ, όπως αυτό που στήθηκε με αφορμή το δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ», ώστε να παγιωθεί το μπλόκο ενάντια στην κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραβρέθηκαν τουλάχιστον επτά ανεξάρτητοι βουλευτές αλλά και πολλά στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εκτός αυτών, το «παρών» έδωσαν στελέχη από ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητους Έλληνες και το Ποτάμι.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του απηύθυνε κάλεσμα για συστράτευση σε όλους «όσους καταλαβαίνουν ότι σε κρίσιμες περιστάσεις όπως η σημερινή κάθε πολίτης οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του, όλες και όλους, ανεξάρτητα από διαφορές και επιμέρους εκτιμήσεις, από κομματικούς υπολογισμούς και πολιτικές στρατηγικές, όλες και όλους -την κοινωνία, τις τοπικές κοινωνίες, τα κινήματα, τους επιστήμονες, τους εργαζόμενους, τους επιχειρηματίες του τουρισμού και όχι μόνο».

Από την πλευρά της η Ρένα Δούρου επιχείρησε να στείλει μήνυμα στον απερχόμενο περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρό, τονίζοντας ότι «δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα».