Για τα μέτρα που ελήφθησαν όσον αφορά τα καταστήματα στις «κόκκινες περιοχές», στις οποίες προστέθηκε και η Αττική, μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Κατά την παρουσία του στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων στόχος είναι να σταματήσουν οι εικόνες συνωστισμού, όπως έγινε και χθες το βράδυ στην Ερμού.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι τα κοσμηματοπωλεία – με βάση την εισήγηση των ειδικών – θα λειτουργούν με την μέθοδο click away.

Σημείωσε ότι «το υπουργείο είχε ζητήσει να λειτουργήσουν με τη μέθοδο του ραντεβού, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από την επιτροπή». Πρόσθεσε ότι θα θέσει το θέμα για τα κοσμηματοπωλεία την επόμενη Παρασκευή.

Ο κ Γεωργιάδης επανέλαβε ότι «στην Αττική δεν επιτρέπεται να μπεις σε κατάστημα χωρίς ραντεβού».

Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν ραντεβού λειτουργούν από σήμερα καταστήματα ένδυσης και υπόδυσης, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και καταστήματα περιποίησης.

Ο υπουργός προανήγγειλε ειδική ρύθμιση για τα καταστήματα νυφικών, λέγοντας ότι θα συνομιλήσει με τον ΓΓ εμπορίου Παναγιώτη Σταμπουλιδη ώστε να δοθεί η δυνατότητα αύξησης των ωρών σε τέσσερις, από δυο, για τα συγκεκριμένα καταστήματα

Ο κ Γεωργιάδης τόνισε ότι την πρώτη εβδομάδα του ανοίγματος η αγορά πήγε παρά πολύ καλά και μάλιστα ο τζίρος παρουσίασε αύξηση 57% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.