Με ένα από τα πιο διάσημα μέλη των Ενόπλων Ες Ες τον Βέλγο δημοσιογράφο και ιδρυτή φασιστικού κόμματος, Λέον Ντεγκρέλ είχε επικοινωνία ο κατηγορούμενος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς. Μάλιστα, ο φερόμενος ως υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής είχε φωτογραφηθεί με τον Λέον Ντεγκρέλ, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, το 1992 , δυο χρόνια πριν το θάνατο του. H φωτογραφία που είναι μέρος της δικογραφίας που έχουν στα χέρια τους οι ανακρίτριες που χειρίζονται την πολύκροτη υπόθεση, φέρει ιδιόχειρη αφιέρωση του Βέλγου στα γαλλικά στην οποία αναφέρεται στον «πολύ καλό μου φίλο Χρήστο Παππά και σε όλους του έλληνες συντρόφους …».

Στην δικογραφία υπάρχει επιστολή που φέρεται να υπογράφει ο Χρήστος Παππάς, η οποία δόθηκε τον Ιούνιο του 1989 στον υπασπιστή του Λεόν Ντεγκρέλ με τελικό αποδέκτη τον ίδιο. Ο Χρήστος Παππάς αποκαλεί τον Ντεγρέλ «Αξιοσέβαστε ήρωα στρατηγέ» και δεν παραλείπει να δηλώσει πιστή υποταγή στα ιδεώδη του εθνικοσοσιαλισμού τα οποία υπηρέτησε ο Βέλγος πολεμώντας στην πρώτη γραμμή του Ρωσικού μετώπου .

Στην επίμαχη επιστολή- θαυμασμού ο Χρήστος Παππάς, εκφράζει ακόμη, «την σταθερή, αληθινή και ακλόνητη πίστη εμού και των συναγωνιστών μου (που ανήκουν στο ελληνικό εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα – Χρυσή Αυγή) στην αιώνια μορφή του FUHRER ADOLF HITLER και στα ιδεώδη που πηγάζουν από τον αγώνα σας για μια ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ!». Ο κατηγορούμενος βουλευτής μεταφέρει και το σεβασμό του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σας παρακαλώ αξιοσέβαστε στρατηγέ και δεχθείτε τα σέβη και τις πιο εγκάρδιες ευχές εμού και των ελλήνων συναγωνιστών μου και ιδιαίτερα του αρχηγού μας ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ». Η επιστολή κλείνει με το χαιρετισμό «ΑΓΩΝ-ΠΙΣΤΙΣ-ΝΙΚΗ».

Τρεις μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 1989 από την εξορία, όπως λέει, ο Λεόν Ντεγκρέλ, σε μια επιστολή ύμνο για την Ελλάδα, απαντά στον Χρήστο Παππά αποκαλώντας τον «αγαπητό και γενναίο συναγωνιστή».

Μάλιστα, στην επιστολή του, ο Ντεγκρέλ, δεν παραλείπει να αναφερθεί και στα αισθήματα που έτρεφε ο ίδιος ο Χίτλερ για την Ελλάδα. «Μια μέρα ρώτησα το Χίτλερ «τι ήταν». Μου απάντησε ξεκάθαρα «Εγώ είμαι Έλληνας». Ήταν εκπληκτικό, αλλά ήταν σωστό…».

«Καλό κουράγιο στον πολιτικό σας αγώνα! Να είστε πιστοί σ αυτό που υπήρξε η πίστη μας, που παραμένει η ανεξαρτησία μας, και που θα είναι μια μέρα ο καρπός της θέλησής μας!», γράφει ο Βέλγος εκφράζοντας, παράλληλα, την επιθυμία του να συναντήσει τον Έλληνα ομοϊδεάτη του.