Γιακουμάτος: Με ενδιαφέρει το καλάθι του φτωχού

«Όποιος νομίζει ότι σε 15 μέρες μπορεί να λύσει την ακρίβεια, είναι γελασμένος»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:50
02/07/2014
Γιακουμάτος: Με ενδιαφέρει το καλάθι του φτωχού
6
loading

«Θα ήταν μεγάλη επιπολαιότητα, να πω, έτσι θα κάνω, αυτό θα κάνω. Η νεκροψία θα δείξει. Δεν έχω καθόλου χρόνο. Όποιος νομίζει ότι σε 15 μέρες μπορεί να λύσει την ακρίβεια, είναι γελασμένος σε βαθμό κακουργήματος», δήλωσε την Τετάρτη ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος, μιλώντας στον Real FM για τις τιμές τις αγοράς, την ακρίβεια σε βασικά προϊόντα, την υπερφορολόγιση αλλά και τις προτεραιότητές του.

«Υπάρχει ομάδα όπου επεξεργάζεται ένα ένα προϊόν. Το παρατηρητήριο τιμών, αν το καταλάβετε, πείτε το μου και μένα. Σε πρώτη φάση, το καλάθι της νοικοκυράς. Με ενδιαφέρει το καλάθι του φτωχού, το καλάθι του Έλληνα. Το παντεσπάνι, δεν με ενδιαφέρει αν θα το πληρώσετε και 5 ευρώ», συνέχισε.

«Εγώ είμαι αυτός που φωνάζει, ότι δεν έχω απεριόριστο χρόνο και μάλιστα παρεξηγήθηκα. Όταν ο υπουργός δεν κάνει αυτά που πρέπει, φεύγει. έχω βάλει και ημερομηνία, τον Δεκέμβρη το αργότερο», σημείωσε ακόμη.

«Δύο δρόμοι υπάρχουν. Η υπερφορολόγιση η οποία έχει στοιχήσει πάρα πολύ. Ο κ. Σαμαράς έχει δεσμευθεί για μείωση των συντελεστών. Πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον 100 δόσεις για τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία. Για μένα, αυτά είναι προαπαιτούμενα για την κυβέρνηση. Δεν θα ξαναγυρίσουμε στο πανάθλιο καθεστώς, το δώσε και σε μένα μπάρμπα, δανεικά και αγύριστα», σχολίασε ο κ. Γιακουμάτος.

«Εγώ κοιτάω να μπορέσω να μειώσω το ψωμάκι του φτωχού. Εδώ θέλει όμως ειδικό χειρισμό. Πάντα σε μένα προσόν ήταν ο διάλογος», είπε ακόμη και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα είναι η 3η φθηνότερη χώρα στη βενζίνη, είναι όμως από τις ακριβότερες στο πετρέλαιο θέρμανσης».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar zelihovo

  Εγώ κοιτάω πως να μοιωσω το ψωμάκι του φτωχού .Άλλη μείωση δεν παίρνει k. Υφυπουργε .Όπως πας μέχρι το Δεκέμβρη δεν θα υπάρχει ούτε ψυχα .Gi,αυτό παραιτήσου τώρα .

 2. avatar ΟΙΩΝΟΣ

  φωνακλα αερολογε

 3. avatar STELIOS141

  Γεράσιμος Γιακουμάτος .......ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ.......

 4. avatar Βασίλης

  και η τσέπη του πλούσιου .... και η δική σου!

 5. avatar papaki

  Οι δυο μήνες που μας έλεγες ότι χρειάζεσαι για να τα φτιάξεις όλα, αλλιώς μετά θα παραιτηθείς, τώρα έγιναν \"Όποιος νομίζει ότι σε 15 μέρες μπορεί να λύσει την ακρίβεια, είναι γελασμένος σε βαθμό κακουργήματος\" και \" έχω βάλει και ημερομηνία, τον Δεκέμβρη το αργότερο\"... Δεν περίμενα τίποτα καλύτερο από πολιτικάντη. Τουλάχιστον μην το λες. Προκαλείς και εκνευρίζεις....

 6. avatar V-R

  το ειπε και μόνος του... η νεκροψία θα δείξει...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει