Ένας ακόμη μέλος της κυβέρνησης το έχει ρίξει κυριολεκτικά στο τρέξιμο τον τελευταίο καιρό. Όπως μαθαίνουμε, ο 56χρονος υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, φροντίζει να έχει τελειώσει όλες τις εκκρεμότητές του μέχρι αργά το απόγευμα και ακολούθως φοράει τη φόρμα του και τρέχει περίπου 5 χιλιόμετρα κάθε φορά κοντά στο σπίτι του, στη Θεσσαλονίκης.

Το ίδιο όμως φροντίζει να πράττει και όταν βρίσκεται στην Αθήνα ώστε να κρατιέται σε φόρμα. Βάζει τα αθλητικά του, στέλνει μέσω γραπτού μηνύματος τον κωδικό 6 από το κινητό του στο 13033 και τρέχει κοντά στο Αττικό Άλσος για να εκτονωθεί από την ένταση της ημέρας.

Παλαιότερα έβγαινε για τζόκινγκ τις πρωινές ώρες, αλλά τώρα προτιμά τις βραδινές ώστε να μην έχει το άγχος των υποχρεώσεων. Θυμίζουμε ότι ανήμερα των δημοτικών εκλογών του Μαΐου 2014, όταν ο ίδιος ήταν υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, βρήκε νωρίς το πρωί για τρέξιμο ανεβάζοντας σχετική φωτογραφία στο Facebook και το Twitter γράφοντας: «Ξεκίνημα της ημέρας με τζόκινγκ» και ακολούθως πήγε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Κάτω από τη selfie του κ. Καλαφάτη, στα σχόλια η σύζυγός του Βίκυ που τον έψαχνε είχε γράψει: «Κι εγώ αναρωτιόμουν που πήγε πρωί πρωί»…