Ανέβηκαν και πάλι οι τόνοι μεταξύ Ζωής Κωνσταντοπούλου και Παναγιώτη Ρήγα κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αξιολόγηση των προϊσταμένων στο δημόσιο. «Ανήλικη επιδοματούχο» αποκάλεσε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ενώ στον καυγά ενεπλάκησαν η Θεοδώρα Τζάκρη, αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την έντονη αντιπαράθεση πυροδότησε η φράση της Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι η κυβέρνηση έκλεισε τη Βουλή για να «καθαρίσει» ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την υπόθεση των υποβρυχίων. Απαντώντας, ο Παναγιώτης Ρήγας της υπενθύμισε ότι ο πατέρας της, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ήταν εκείνος που παρουσίασε το βιβλίο του Αντώνη Κάντα, ενός κεντρικού προσώπου στο σκάνδαλο.

Ο καυγάς φούντωσε με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να τον διακόπτει συνεχώς και τον Παναγιώτη Ρήγα να απαντά ότι δεν δέχεται διακοπές από την «ανήλικη επιδοματούχο» του ΣΥΡΙΖΑ. «Ακόμα περιμένω την αγωγούλα που μου είχες τάξει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο στόχαστρο του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε και η Θεοδώρα Τζάκρη. Νωρίτερα, η ανεξάρτητη βουλευτής είχε ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν εγκαταστήσει στο Δημόσιο ένα σύστημα αναξιοκρατίας και διαφθοράς.

Στην αντιπαράθεση παρενέβη και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, που μίλησε για οβιδιακές μεταμορφώσεις της πρώην βουλευτού του ΠΑΣΟΚ που έχει γύρει στον ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά του και ο κ. Ρήγας της καταλόγισε ότι είχε πει «ναι» στις 15.000 απολύσεις από το Δημόσιο.

«Τελικά μάλλον θλίψη προκαλεί, για το πώς κάποιοι απαντούν με πολύ μεγάλη προθυμία σε αυτήν τη στρατολόγηση πολιτικών γενιτσάρων που έχει αρχίσει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι, πράγματι, αναξιοπρεπές να βλέπεις ανθρώπους να δίνουν καθημερινά εξετάσεις σε ένα κόμμα που τους λέει «σκύψτε, δηλώσετε μετάνοια και θα σας πάρω». Είναι θλιβερό το φαινόμενο και, όταν μιλάνε κάποιοι άλλοι ανιστόρητοι για Τσιριμώκους, πρέπει να ξέρουν πραγματικά την ιστορία. Τι πιο θλιβερό και αναξιοπρεπές από το να υποχρεώνονται κάποιοι, οι οποίοι έχουν ψηφίσει μνημόνια, έχουν ψηφίσει τα πάντα, ήταν υπερασπιστές αυτής της πολιτικής μέχρι μυελού των οστών, σήμερα και για να εξασφαλίσουν μια θεσούλα στα ψηφοδέλτια, να κάνουν κωλοτούμπες και να δίνουν εξετάσεις. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αναξιοπρέπεια και αναξιοκρατία και πολιτική κατρακύλα», ανέφερε ακόμη ο κ. Ρήγας.