Με αφορμή το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ο Δήμος Αθηναίων καταλογίζει στο υπουργείο Εσωτερικών πρωτοφανή για τα πολιτικά δεδομένα προσπάθεια παρέμβασης στην εκλογική διαδικασία .
Το υπουργείο αμφισβήτησε τη νομιμότητα εγγραφής κοινοτικών πολιτών στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Δ. Αθηναίων, «ο κ. Ραγκούσης αποτυγχάνοντας να δημιουργήσει εντυπώσεις, έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του πορίσματος, το οποίο συντάχθηκε βεβιασμένα και, το βασικότερο, χωρίς να πραγματοποιηθεί εις βάθος έρευνα στη διαδικασία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως από την Βουλγαρία».

Σημειώνει μάλιστα πως αρμόδιο για την κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων είναι το υπουργείο.

Αναφέρει επίσης πως στην πορισματική τους έκθεση οι επιθεωρητές – ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης δε διαπιστώνουν παράνομη πράξη. Απλώς, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του Δήμου, αναφέρονται μόνο σε ενδεχόμενη παράλειψη των αρμοδίων για την παραλαβή των δικαιολογητικών εγγραφής υπαλλήλων της συγκεκριμένης υπηρεσίας του Δήμου, οι οποίοι δεν μερίμνησαν ώστε να εξακριβωθεί η αυτοπρόσωπη προσέλευση των αιτούντων προκειμένου να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους.

Όπως δεν προκύπτει από το περιεχόμενο της έκθεσης η μη εξακρίβωση αποτελεί ισχυρισμό τεσσάρων ατόμων βουλγαρικής υπηκοότητας.

Εξάλλου, προστίθεται, από μαρτυρία που περιέχεται στο πόρισμα αποκαλύπτεται η ουσία της υπόθεσης: Μάρτυρας αναφέρει ότι οι Βούλγαροι παρακινήθηκαν στην εγγραφή από ομοεθνή τους, προκειμένου να τον στηρίξουν στην εκλογή του. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης πως ο συνδυασμός “Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας” του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος καταρτίσθηκε και ανακηρύχθηκε πολύ πριν ανακύψει το θέμα, δεν έχει υποψήφιο Βούλγαρο(α) υπήκοο, αντιθέτως, άλλοι συνδυασμοί έχουν στα ψηφοδέλτιά τους Βούλγαρους υποψήφιους.

«Είναι η πολλοστή φορά που ο κ. Ραγκούσης επιτίθεται στον Δήμαρχο Αθηναίων, παρά το γεγονός ότι από το πόρισμα δεν προκύπτει ευθύνη για την Δημοτική Αρχή, η οποία συνεχίζει το έργο της για το καλό της πόλης και θα φροντίσει ώστε οι πολίτες να αποφασίσουν ελεύθεροι και ανεπηρέαστοι για την Δημοτική Αρχή που επιθυμούν» καταλήγει η ανακοίνωση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.