Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών γίνεται λόγος για πρωτοφανείς υποθέσεις παράνομων εγγραφών στους εκλογικούς καταλόγους που συγκροτούνται με ευθύνη του Δήμου Αθηναίων ενώ αναφέρεται ακόμη ότι το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης φέρνει στο φως «αδιανόητες και χωρίς προηγούμενο πρακτικές για ένα δημοκρατικό ευνομούμενο κράτος».

«Με τη σοβαρότητα που αρμόζει στη βαρύτητα της υπόθεσης αυτής το υπουργείο θα συνεχίσει να φροντίζει για την τήρηση του νόμου.

Το υπουργείο θα συνεχίσει να γνωστοποιεί κάθε νεότερη εξέλιξη στο πλαίσιο της απόδοσης των ευθυνών από τα αρμόδια διοικητικά και δικαστικά όργανα και της αποτροπής συμμετοχής στις εκλογές οποιουδήποτε δεν το δικαιούνται σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Η αντίδραση του κ. Κακλαμάνη ενώπιον των αποκαλύψεων αυτών είναι για άλλη μια φορά χαρακτηριστική της νοοτροπίας του.

Το να φτάνει στο σημείο όμως να κατηγορεί το υπουργείο επειδή προβαίνει στον οφειλόμενο από το νόμο έλεγχο προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποτραπεί τελικά το ενδεχόμενο νοθείας στις επικείμενες εκλογές είναι πραγματικά ανήκουστο» προσθέτει η ανακοίνωση.