«Τα κριτήρια για την αξιολόγηση των αποσπασμένων σε γραφεία βουλευτών, ευρωβουλευτών και κομμάτων, είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που ισχύουν για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Είναι στη σκέψη μας να συζητήσουμε ένα σχήμα όπου θα περιοριστούν οι αποσπάσεις και θα διατίθενται μόνο μετακλητοί υπάλληλοι. Η δική μου πρόταση θα ήταν να έχει κάθε βουλευτής δικαίωμα για τρεις μετακλητούς υπαλλήλους και κανέναν αποσπασμένο», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας δημοσίευμα που ανέφερε ότι οι βουλευτές θα αξιολογήσουν τους υπαλλήλους που έχουν αποσπάσει.

Παράλληλα, μιλώντας στο Βήμα FM και αναφερόμενος στις θέσεις των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ, επισήμανε: «Δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην προκήρυξη περισσότερων των 600 θέσεων, γιατί θα θέταμε σε κίνδυνο τις συνολικότερες δεσμεύσεις της χώρας» ενώ πρόσθεσε πως «δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι αν προκύψουν κενές θέσεις από τα οργανογράμματα, αυτές θα μπορέσουν να καλυφθούν από υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα». Ανέφερε ότι περίπου 6.500 υπάλληλοι έχουν απομακρυνθεί από το Δημόσιο το 2013 και το 2014.

Διαμήνυσε πως «η κυβέρνηση είναι μία και δεν μπορεί να χωρίζεται ούτε σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, ούτε σε φιλολαϊκούς και ανάλγητους. Εγώ», επισήμανε, «υλοποιώ κυβερνητικές πολιτικές και αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης». Πάντως, συμπλήρωσε πως «εάν η κυβέρνηση σε κεντρικό επίπεδο μπορεί να επαναδιαπραγματευθεί το ζήτημα των απολύσεων, εγώ θα ήμουν ευτυχής». Υπενθύμισε ακόμη ότι «οι απολύσεις είναι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από προηγούμενες κυβερνήσεις, στις οποίες δεν συμμετείχα, αλλά ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης οφείλω να υλοποιήσω την κυβερνητική πολιτική».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.