«Το μέτρο των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων – πρέπει να θυμίσουμε – δεν είναι δημοσιονομικό (οι απολυόμενοι αντικαθίστανται με σχέση ένας προς ένα), αλλά αμιγώς διαρθρωτικό, άρα προϋποθέτει σοβαρή αξιολόγηση δομών και προσώπων», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας παράλληλα την ενόχλησή για το σημερινό πρωτοσέλιδο τίτλο της «Καθημερινής».

Στην ανακοίνωση, που δόθηκε στη δημοσιότητα και με αφορμή την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη και Υγείας Α. Λοβέρδου για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ, σημειώνεται ακόμη πως πρέπει να υπάρχει «στοιχειώδης σεβασμός στην ιστορική αλήθεια και στο δυσανάλογα μεγάλο βάρος που με συνέπεια και συνέχεια σηκώνει το ΠΑΣΟΚ».

Αναφορικά με το δημοσίευμα της «Καθημερινής», το ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «Το σημερινό πρωτοσέλιδο, εντός πλαισίου, σχόλιο της εφημερίδας επιδιώκει να τονίσει το προφανές: Ότι δεν είναι εφικτός ο τετραγωνισμός του κύκλου, δηλαδή η ολοκλήρωση της εξόδου από τη κρίση χωρίς δύσκολες αποφάσεις και κόστος.

Παραδόξως η σωστή τοποθέτηση της εφημερίδας επί της αρχής συνοδεύεται από μια ασύνδετη με την αρχή αυτή κριτική προς το ΠΑΣΟΚ, με τη διατύπωση: «Αν το ΠΑΣΟΚ θέλει να ξαναδοκιμάσει την καταστροφική εμπειρία της δήθεν επαναδιαπραγμάτευσης του καλοκαιριού του 2011, καλό θα ήταν να θυμηθεί τις ολέθριες συνέπειες που ακολούθησαν …»

Πρόκειται, φοβούμαστε, για απώλεια μνήμης του συντάκτη ή σκόπιμη αντιστροφή της πραγματικότητας».

Το ΠΑΣΟΚ, τονίζει πως μόνη του μέριμνα είναι να βγει η χώρα από την κρίση «με κοινωνική συνοχή, κοινοβουλευτική και πολιτική σταθερότητα και ελπίδα για όλα τα παιδιά της, με αποφασιστικότητα, αλλά χωρίς επιδείξεις υπερβάλλοντος ζήλου άνευ ουσίας».