Το δρόμο για τη φυλακή «έδειξαν» ανακρίτριες και εισαγγελέας στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νίκο Κούζηλο.

Ο κατηγορούμενος βουλευτής στην εξάωρη απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία που τον φέρει να ανήκει στο διευθυντικό πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν στοιχεία που τον εμπλέκουν σε επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Ρεσάλτο», τέσσερις μήνες μετά τη δολοφονία Φύσσα.

Συγκεκριμένα στο σκεπτικό της προφυλάκισης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, βάρυνε το γεγονός ότι ο βουλευτής Πειραιά απεικονίζεται σε βίντεο και φωτογραφίες στις 25 Ιανουαρίου 2014 στο Κερατσίνι να συμμετέχει σε πορεία Χρυσαυγιτών προς το κοινωνικό στέκι Ρεσάλτο στο οποίο πέταξαν πέτρες και καπνογόνα προκαλώντας ζημιές. Πέτρες πετάχτηκαν και σε διπλανά σπίτια και δημιουργήθηκε πανδαιμόνιο. Για την υπόθεση αυτή έχει υποβληθεί μήνυση από κατοίκους της περιοχής κατά παντός υπευθύνου, καθώς, όπως αναφέρουν, κινδύνευσαν και παιδιά από σπασμένα τζάμια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό τους οι δικαστικοί λειτουργοί αναφέρουν πως, ενώ ο βουλευτής γνώριζε την άσκηση ποινικής δίωξης και την έρευνα σε βάρος της Χρυσής Αυγής για αναλόγου ύφους επιθέσεις, συμμετείχε σε μία, τρεισήμισι μήνες μετά την άσκηση των διώξεων. Κατά συνέπεια πρέπει να κρατηθεί προσωρινά «προς αποφυγή τέλεσης νέων αξιοποίνων πράξεων».

Να επισημάνουμε πάντως, πως έχει προφυλακιστεί και ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της ΧΑ. στον Πειραιά, ο οποίος θεωρείται ότι γνώριζε τις συγκεκριμένες δράσεις όπως και ο βουλευτής της περιφέρειας Κούζηλος. Επίσης, την ημέρα της επίθεσης στο Ρεσάλτο, όπως καταγγέλθηκε τότε, η ίδια ομάδα φέρεται να κατέβασε αφίσες από το σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, κάτι πάντως που δεν αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης.

Σε δηλώσεις του ο Ηλίας Κασιδιάρης αμέσως μετά την προφυλάκιση Κούζηλου έκανε λόγο για «δικαστικό έγκλημα από την κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου» και χαρακτήρισε την διαδικασία της ανάκρισης παράνομη.

Υποστήριξε ότι προφυλακίζουν τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής προκειμένου να περνούν στη Βουλή εθνοκτόνα μέτρα.
«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος του Κούζηλου και προκαλώ όποιον έχει να τις φέρει», τόνισε ο κ. Κασιδιάρης.