Αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ζητά με άρθρο που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα ο βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης. Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, στο κείμενο με τίτλο «Ένα βήμα μπροστά», «απαιτείται νέα ηγεσία στην παράταξη η οποία να εμπνέει, να ενώνει και να διευρύνει. Να δίνει νέα προοπτική στην συνεργασία των δυνάμεων του κέντρου και της κεντροαριστεράς. Να φέρει συνοδοιπόρους τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, τους κοινωνικούς εταίρους».

Αναφορικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο κ. Μωραΐτης κάνει λόγο για «τρίτη συνεχόμενη ήττα μέσα σε ένα περιβάλλον νικηφόρων αποτελεσμάτων της παράταξης σε κάλπες κοινωνικών και επιστημονικών φορέων και θετικής καταγραφής στελεχών στις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Η παρέμβαση Μωραΐτη προκάλεσε την αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη, η οποία σε ανακοίνωσή της ζήτησε από στελέχη της που έχουν προχωρήσει σε παρεμβάσεις το τελευταίο διάστημα «να πάψουν να προσβάλλουν τους πολίτες που στάθηκαν δίπλα στην παράταξη».

Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Κάποιοι που περίμεναν την εκλογική συντριβή της παράταξης για να διαλύσουν την κυβερνητική σταθερότητα, να ανακόψουν την ασφαλή πορεία της χώρας και να υποτάξουν την παράταξη στο άρμα της λαϊκιστικής ανευθυνότητας, πρέπει να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα και να πάψουν να προσβάλλουν τους πολίτες που στάθηκαν δίπλα στη παράταξη, τους υποψήφιους και τα στελέχη που έδωσαν τη μάχη των εκλογών και τελικά την ίδια της χώρα χάριν της οποίας υπάρχει ιστορικά το ΠΑΣΟΚ».