Απέρριψε κατηγορηματικά τα σενάρια περί διασύνδεσης των παγιδευμένων δεμάτων που εστάλησαν από την Αθήνα με τη διεθνή τρομοκρατία και την Αλ Κάιντα ο Γιώργος Πεταλωτής, σημειώνοντας παράλληλα ότι «αυτή η θεωρία των “παιδιών που κάνουν το κέφι τους” και οι οποίοι μπορεί να σκορπίζουν τον τρόμο, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με τέτοιου είδους θεωρίες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «σκοτεινά συμφέροντα» και για ενέργειες «που κάθε άλλο παρά εξυπηρετούν τους εθνικούς και πατριωτικούς μας στόχους».

Ανέφερε μάλιστα ότι ο υπουργός των Εξωτερικών Δ. Δρούτσας είχε χθες σειρά τηλεφωνικών επαφών με τους πρέσβεις των χωρών, στους οποίους ταχυδρομήθηκαν τα πακέτα των τρομοκρατών, καθώς επίσης και με ορισμένους εκ των ομολόγων του, στους οποίους μετέφερε τη λύπη του πρωθυπουργού Γ. Α. Παπανδρέου για την αναστάτωση που προκλήθηκε.

Όπως υποστήριξε, όλοι οι πρέσβεις εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το βαθμό συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από την έως τώρα πορεία των ερευνών.

«Η αντίδραση, τα αντανακλαστικά και ο συντονισμός της Ελληνικής Αστυνομίας, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του υπουργείου Εξωτερικών, ήταν άψογα», σχολίασε και εκτίμησε ότι θα υπάρξει και περαιτέρω πρόοδος στις έρευνες που διενεργούνται.

Ερωτηθείς τέλος για το πανεπιστημιακό άσυλο, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι  «το ζήτημα της τρομοκρατίας είναι μεγαλύτερο και ότι το πανεπιστημιακό άσυλο είναι θέμα μιας ευρύτερης δημόσιας συζήτησης που πολλές φορές έχει λάβει και στρεβλές διαστάσεις».