Το μήνυμα της ευρωκάλπης σχολιάζει ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαρίνος, τονίζοντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα έδειξε ότι ο λαός ψήφισε «πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα». Σε δήλωσή του ο κ. Μαρίνος υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι «οι δοκιμαζόμενοι συμπολίτες μας, έδειξαν με την ψήφο τους ότι πρέπει να γίνουν επιτέλους το επίκεντρο της ασκούμενης πολιτικής της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, να δοθεί από αυτή τη στιγμή προτεραιότητα στην αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών και στην άμεση διόρθωση παραλείψεων και λαθών».

«Η κοινωνία απέδειξε ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσε την ανατροπή που επεδίωκε ο ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει, μεταξύ άλλων, και υπογραμμίζει ότι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να ανταμειφθούν το συντομότερο για τις θυσίες τους.

Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή Ανδρέα Μαρίνου:

«Ώρα να ξυπνήσουμε.

Τα αποτελέσματα των πρόσφατων ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου έστειλαν σαφή μηνύματα. Η πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα, που ήταν το ζητούμενο πριν την διεξαγωγή τους, διασφαλίζεται και ταυτόχρονα εγγυάται για την ομαλή πορεία της χώρας. Ωστόσο, οι δοκιμαζόμενοι για πολλά χρόνια συμπολίτες μας έδειξαν με την ψήφο τους ότι πρέπει να γίνουν επιτέλους το επίκεντρο της ασκούμενης πολιτικής της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, να δοθεί από αυτή τη στιγμή προτεραιότητα στην αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών και στην άμεση διόρθωση παραλείψεων και λαθών.

Η κοινωνία απέδειξε ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσε την ανατροπή που επεδίωκε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δημιουργώντας ταυτόχρονα συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας, αλλά αυτό που πρωτίστως θέλει είναι να τεθούν βασικοί κοινωνικοί στόχοι που θα καταπολεμήσουν την φτώχεια, την ανεργία, την υπερφορολόγηση. Οι θυσίες τους πρέπει να ανταμειφθούν το συντομότερο και να τους επιστραφούν στο μέγιστο, αλλά αυτό θα επιτευχθεί μόνο αν εργαστούμε σταθερά μέσα από πολιτικές και πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν με ασφαλή τρόπο στην ανακούφιση του απλού πολίτη, του αγρότη, του συνταξιούχου, οι οποίοι έχουν φτάσει στα όρια επιβίωσης, βλέποντας το εισόδημά τους να έχει υποστεί δραματική μείωση.

Ταυτόχρονα και πολλές χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης, οι οποίες μαστίζονται τα τελευταία χρόνια από την κρίση χρέους, είναι αδήριτη ανάγκη να υιοθετήσουν πολιτικές και πρακτικές που θα αγγίζουν τον ευρωπαίο πολίτη. Αυτό έδειξε και η άνοδος των ευρωσκεπτικιστών, αλλά και η νίκη της Λεπέν στη Γαλλία, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα, ώστε να μπει ένα τέλος στην πολιτική της λιτότητας και της εξαθλίωσης.

Το ερώτημα, λοιπόν, που εύλογα προκύπτει μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών είναι τι Ευρώπη θέλουμε. Η απάντηση είναι όμως ξεκάθαρη. Όλοι θέλουμε μία Ευρώπη ικανή να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στο όραμα των πολιτών της, να εγγυάται τα δικαιώματα των εργαζομένων, των νέων, των γυναικών, με κοινωνική πολιτική για όλους τους πολίτες και δομημένη στις θεμελιώδεις αρχές της αλληλεγγύης , της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.»