Η σύνθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας αποκτά πιο σαφή εικόνα, μετά από τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των Περιφερειακών εκλογών καθώς στις 12 έδρες που είχε κερδίσει ο συνδυασμός του Απόστολου Τζιτζικώστα την πρώτη Κυριακή προστίθενται άλλες 31 και συνολικά γίνονται 43.

Εξάλλου στις 7 έδρες που είχε κερδίσει ο συνδυασμός του Γιάννη Ιωαννίδη από την πρώτη Κυριακή προστίθενται άλλες 4 και διαμορφώνονται συνολικά σε 11.

Σε ό,τι αφορά τον συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα, εκτός από τους 43 συμβούλους, στο Συμβούλιο θα συμμετέχουν ο ίδιος και οι επτά αντιπεριφερειάρχες του και συγκεκριμένα οι Βούλα Πατουλίδου (Θεσσαλονίκη), Κώστας Καλαϊτζίδης, (Ημαθία) Περικλής Κολότσιος (Κιλκίς), Θόδωρος Θεοδωρίδης (Πέλλα), Σοφία Μαυρίδου (Πιερία), Γιάννης Μωυσιάδης (Σέρρες) και Γιάννης Γιώργος (Χαλκιδική).

Κατά τα άλλα, ισχύουν οι έδρες των υπολοίπων συνδυασμών οι οποίες προσδιορίστηκαν ήδη από τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου.

Συγκεκριμένα ο συνδυασμός της Δέσποινας Χαραλαμπίδου κερδίζει τέσσερις έδρες, του Μάρκου Μπόλαρη τρεις, του Γιάννη Ζιώγα τρεις, του Νίκου Χρυσομάλλη τρεις, της Νιόβης Παυλίδου δύο, ενώ από μία έδρα λαμβάνουν οι συνδυασμοί του Μιχάλη Τρεμόπουλου και του Θανάση Αγαπητού. Συνολικά οι έδρες των συνδυασμών αυτών είναι 17.

Σε ό,τι αφορά τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους με τον συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης προηγούνται (με βάση το 60,63% των αποτελεσμάτων) οι Θεοφάνης Παπάς, Ιωάννης Ταχματζίδης, Κώστας Γιουτίκας, Αλέξανδρος Θάνος, Χάρης Αηδονόπουλος, Έφη Βασιλειάδου, Μιχάλης Τζόλλας, Γαβριήλ Αβραμίδης, Ιωάννα Τζάκη, Νίνος Κούης, Αντώνης Γυφτόπουλος, Σωτήρης Μπάτος, Γερακίνα Μπισμπίνα, Στάθης Αβραμίδης, Χριστίνα Κελεσίδου, Γιώργος Ασπασίδης, Αθηνά Αηδονά, Κώστας Πάλλας, Ηλίας Ζάχαρης, Χρήστος Μήττας, Δημήτρης Χατζηβρέττας, Μιχάλης Χριστόπουλος, Ιωάννης Τζημίκας, Ελένη Φύκα, Χρήστος Τερζανίδης, Ιωάννης Παγώνης, Αντώνης Μπάμιατζης, Τζελίνα Μακραντωνάκη, Βασίλης Ανατολίτης, Χρύσα Γεωργιάδου – Γρανούζη, Μελίνα Καραπαναγιωτίδου, Χριστίνα Γκούντα, Όλγα Χριστίνα Γούλα, Απόστολος Ελευθερίου, Άννα Μαρία Γιάντση, Παναγιώτης Τροκαλάς, Φωτεινή Λαβασά, Ανθή Πορφυριάδου, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Αυγουστίδης.

Στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες, τα ποσοστά του συνδυασμού Τζιτζικώστα σε κάθε μία από αυτές θα προσδιορίσουν πόσοι σύμβουλοι εκλέγονται κατά περίπτωση.

Πάντως στις Σέρρες προηγούνται οι Αθανάσιος Μασλαρινός, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, Δημήτρης Καριπίδης και Κωνσταντία Δερέμπεη. Στο Κιλκίς τις περισσότερες ψήφους συγκεντρώνουν οι Ανδρέας Βεργίδης, Παύλος Θωμαϊδης, Μιχαλία Καραμισάκη και Λεωνίδας Τζαβέλλας, στη Χαλκιδική ο Δημήτρης Τζηρίτης, η Κατερίνα Ζωγράφου, ο Βασίλειος Φώτης και η Μαγδαληνή Συρδάρη, στην Πέλλα ο Πέτρος Ζέρζης, ο Κώστας Παλίκογλου και η Μαρία Ζωγράφου, στην Ημαθία η Νίκη Καρατζιούλα, ο Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, ο Χάρης Καγκελίδης και ο Χρήστος Τσιούντας και στην Πιερία ο Απόστολος Τζιόβας, ο Στέφανος Μπιτόπουλος, ο Άρης Αγγέλου και ο Δημήτρης Τσιμήτρης.

Από το συνδυασμό «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια», εκλέγεται ο επικεφαλής Γιάννης Ιωαννίδης και η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Πόπη Καλαϊτζή ενώ και στη συγκεκριμένη περίπτωση τα ποσοστά του συνδυασμού ανά νομό θα καθορίσουν ποιοι σύμβουλοι εκλέγονται. Σημειώνεται ότι στον αριθμό των 11 συμβούλων του κ. Ιωαννίδη συμπεριλαμβάνονται οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες του ανά νομό.

Ειδικότερα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, με βάση το 60,63% των αποτελεσμάτων, προηγούνται σε σταυρούς στον συνδυασμό του Γιάννη Ιωαννίδη οι Βασίλης Γάκης, Γιώργος Καγιάς, Παντελής Καζαντζίδης, Θεόδωρος Ζαχαράκης, Σοφία Αλατζά, Άκης Παντελίδης, Χάρης Αποστολίδης, Στέλλα Αλεξανδρή, Σπυρίδων Γάντας και Αρτέμιος Ιωαννίδης.

Στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες, με καταμετρημένο το σύνολο σχεδόν της σταυροδοσίας, προηγούνται στις Σέρρες η Μαρία Σαμαρά, ο Δημήτρης Μπαλαξής και ο Χρήστος Λαγούδας, στο Κιλκίς η Αναστασία Σωτηριάδου, η Άννα Χαρτοματσίδου και ο Τραϊνος Τρέγκας, στη Χαλκιδική ο Περικλής Πελέκας, ο Νίκος Καραμίτσιος και ο Βασίλειος Μάντσιος, στην Πέλλα ο Τρύφων Ουρδάς, ο Κώστας Μπαρμπαγιάννης και ο Νίκος Αγγελίδης, στην Ημαθία ο Αργύρης Πανταζόπουλος, ο Κυριάκος Χιονίδης και ο Γιώργος Σιπητάνος και στην Πιερία η Μαρία Μαλλιάρα, ο Νίκος Τσιαμπέρας και ο Ευάγγελος Μπατζικώστας.

Σχετικά με την εικόνα των υπολοίπων 17 εδρών τις οποίες καταλαμβάνουν 7 συνδυασμοί στο Περιφερειακό Συμβούλιο και αυτή διαμορφώνεται τελικά από τα ποσοστά κάθε συνδυασμού και κάθε υποψηφίου σε κάθε περιφερειακή ενότητα κατά την πρώτη Κυριακή των εκλογών.