Τηλεφωνική επικοινωνία με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης είχε σύμφωνα με πληροφορίες που γίνονται τώρα γνωστές, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά με αφορμή τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου και τη στάση που θα κρατούσαν έναντι των απαγορεύσεων που είχε επιβάλει η κυβέρνηση.

Θυμίζουμε ότι η Χαριλάου Τρικούπη δεν είχε υπογράψει το κοινό κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25 με το οποίο ζητούνταν να ανακληθεί η απαγόρευση των συναθροίσεων. Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί. Η κ. Φώφη Γεννηματά επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και του είπε πως «κάθε κόμμα θα επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα κλιμακώσει την πολιτική του αντίδραση έναντι του κυβερνητικού αυταρχισμού» και πως η ίδια θα απέχει από το κοινό ψήφισμα.

Λίγη ώρα αργότερα πήρε στο τηλέφωνο και τον γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Δημήτρη Κουτσούμπα δηλώνοντάς του πως με τον τρόπο που κινείται ο Περισσός «επί της ουσίας παίζει το παιχνίδι του Μητσοτάκη», ενώ με τον γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25 Γιάννη Βαρουφάκη, προτίμησε να μην έχει κανενός είδους επικοινωνία.