Σταθερό είναι το προβάδισμα του Βασίλη Λαμπρινού για το Δήμο Ηρακλείου, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Παρά το γεγονός ότι η καταμέτρηση έχει ολοκληρωθεί κατά 14,77%, πληροφορίες του irakliolive.gr που προέρχονται από τα επιτελεία των δύο υποψηφίων αναφέρουν ότι η αναμέτρηση έχει ήδη κριθεί. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γιάννης Κουράκης είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με το Βασίλη Λαμπρινό, τον οποίο και συνεχάρη.

Σε δήλωση του, ο Βασίλης Λαμπρινός ανέφερε:

«Eυχαριστώ όλους τους πολίτες που μας ψήφισαν δίνοντας μας τη διακυβέρνηση του Ηρακλείου τα επόμενα πέντε χρόνια αλλά και όσους ασκώντας το ύψιστο δημοκρατικό τους δικαίωμα τιμώντας τον άλλο συνδυασμό. Δεσμευόμαστε ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις έχοντας συναίσθηση των ευθυνών μας με τις αξίες και τους στόχους που θέσαμε κατά την προεκλογική περίοδο. Το νέο δημοτικό συμβούλιο δε θα έχει ταμπέλες και διαχωρισμούς. Θα λειτουργήσουμε με νομιμότητα, διαφάνεια και δημοκρατία».

Καταγγελίες για οργανωμένα συμφέροντα

Σε δήλωση ωστόσο προέβη και ο απερχόμενος Δήμαρχος Γιάννης Κουράκης ο οποίος κατήγγειλε οργανωμένα συμφέροντα που πολέμησαν το συνδυασμό «Ηράκλειο Ανοιχτοί Ορίζοντες» και συνέβαλλαν ώστε να μην εκλεγεί.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είχαμε απένατνι μας ένα ολόκληρο σύστημα. Εμείς είμαστε με την κοινωνία και τους πολίτες και είχαμε απέναντι μας οργανωμένα συμφέροντα αλλά και όλα τα κόμματα. Τις επόμενες μέρες θα αποκαλύψουμε και τις συγκεκριμένες εταιρείες. Σεβόμαστε όμως το αποτέλεσμα των εκλογών και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για το Ηράκλειο από τη θέση που αποφάσισε ο λαός».