«Ο κάθε καραγκιόζης λέει ό,τι θέλει. Όλα γίνονται για τις ψήφους». Αυτό το μήνυμα στέλνει μέσω του newsbeast.gr ο Πάνος Κοκκινόπουλος, ο σκηνοθέτης που δημιούργησε τα τρία διαφημιστικά σποτ του «Ποταμιού» για την «πρώτη φορά». Αυτά τα τρία βίντεο που σχολιάστηκαν και κατακρίθηκαν από μεγάλη μερίδα του πολιτικού κόσμου.

Συνέντευξη στη Βάσω Ασμανίδου

Ο γνωστός σκηνοθέτης μίλησε στο newsbeast.gr λίγη ώρα πριν το «Ποτάμι» δώσει στη δημοσιότητα και το διαφημιστικό σποτ με την «πρώτη φορά» του αγοριού. Ο Πάνος Κοκκινόπουλος αρνείται τις κατηγορίες περί σεξιστικών και χυδαίων διαφημιστικών και τονίζει ότι περιέχουν δόσεις χιούμορ που οι περισσότεροι ξαφνικά δε μπορούν να δεχθούν.

Μάλιστα, εξηγεί ότι λόγω της φιλίας του με τον Σταύρο Θεοδωράκη εδώ και αρκετά χρόνια, πήρε την απόφαση να τον βοηθήσει στα σποτ και λέει ότι δεν πήρε ποτέ χρήματα. Εξηγεί μάλιστα πως έγινε η επιλογή των δύο πρωταγωνιστών, της νεαρής Μαρίλιας Χαρηδήμου από την Κύπρο και της ηλικιωμένης κυρίας.

-Σας κατηγορούν για σεξιστικό και χυδαίο διαφημιστικό σποτ. Ποια είναι η άποψή σας;
«Αυτά είναι βλακείες. Ούτε σεξιστικό είναι ούτε χυδαίο. Αν ήταν σεξιστικό, δεν θα το έκανα».

-Υπάρχουν όμως έντονες αντιδράσεις
«Ας υπάρχουν αντιδράσεις. Ο κάθε καραγκιόζης λέει ό,τι θέλει».

-Γιατί θεωρείτε όμως ότι αντέδρασε μερίδα του πολιτικού κόσμου;
«Στην Αμερική όταν προβλήθηκε το βίντεο του Ομπάμα αντέδρασαν οι ακροδεξιοί και οι συντηρητικοί. Εδώ, στη χώρα του παραλόγου που λέγεται Ελλάδα, ξεσηκώνονται αριστεροί γιατί φοβούνται ότι το Ποτάμι παίρνει ψήφους. Αυτά που λένε, είναι βλακείες. Όλα γίνονται για τις ψήφους».

-Η συνεργασία που είχατε εσείς με το Σταύρο Θεοδωράκη ήταν επαγγελματική ή υποστηρίζετε το «Ποτάμι»;
«Δεν είναι επαγγελματική. Έτσι κι αλλιώς δεν πήρα λεφτά. Είναι φιλική. Το Ποτάμι δεν έχει λεφτά να πληρώνει σποτ. Το κάναμε εθελοντικά όλοι όσοι συμμετείχαμε. Τον Σταύρο τον ξέρω, είναι φίλος μου από παλιά και είπα να τον βοηθήσω. Ούτως ή άλλως, για να σταματήσουν οι γλώσσες, υποψήφιος δεν είμαι».

-Έχετε αναλάβει και το νέο σποτ που κυκλοφόρησε με την πρώτη φορά του άνδρα;
«Ναι, εμείς το έχουμε κάνει».

-Φαντάζεστε όμως ότι και αυτά θα προκαλέσουν…
«Ξαφνικά γινόμαστε σεμνότυφοι και μας ενοχλεί μια νέα κοπέλα που μιλάει για τον έρωτα. Στο κάτω κάτω, το σποτάκι αυτό έχει χιούμορ. Έχετε δει τα προεκλογικά σποτ των κομμάτων; Σε πιάνει κατάθλιψη».

-Πώς έγινε η επιλογή της κοπέλας και της ηλικιωμένης;

«Η κοπέλα είναι ηθοποιός, είναι πρώην μαθήτριά μου. Είναι από την Κύπρο, της το πρότεινα και ήθελε να το κάνει. Η ηλικιωμένη κυρία είναι από το Ποτάμι και δεν την ήξερα εγώ πριν».

Το newsbeast.gr επικοινώνησε και με την 22χρονη ηθοποιό, Μαρίλια Χαρηδήμου, για τη συμμετοχή στο διαφημιστικό σποτ. Εκείνη ωστόσο, δεν θέλησε να αναφερθεί στο θέμα.