Την αντίδραση του Γρηγόρη Ψαριανού προκάλεσε η δήλωση της υποψήφιας με τη ΔΗΜΑΡ για την Ευρωβουλή, Μαριλένας Κοππά, ότι όποιος θέλει σταθερότητα να ψηφίσει Σαμαρά. «Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε ενδοπασοκικές συγκρούσεις και ντέρμπι πασόκων μέσα στη ΔΗΜΑΡ», τόνισε ο κ. Ψαριανός, μιλώντας στο Βήμα FM.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του κόμματος, «η ΔΗΜΑΡ να αρχίσει να βρίζει τον Βενιζέλο και οι παπανδρεϊκοί και βενιζελικοί τον Παπανδρέου. Δεν είναι πεδίο αντιπαράθεσης η ΔΗΜΑΡ. Είναι πράγμα αυτό; Αυτή είναι η άποψή μου και την είπα, διότι δεν είμαι υποψήφιος και χωρίς προσωπικό όφελος και παρά τις διαφορετικές απόψεις μου και για την αποχώρηση από την κυβέρνηση ή το διάλογο για την Κεντροαριστερά, έχω κάνει 5.000 χιλιόμετρα για να μπει η ΔΗΜΑΡ στην Ευρωβουλή και να εκλέξουμε ευρωβουλευτή.

Περιοδεύω με τον Ανδρέα Παπαδόπουλο σε όλη την Ελλάδα και ακούω από το ραδιόφωνο ή από τοπικές εφημερίδες και από εδώ ή από εκεί διάφορα άλλα παράξενα από ανθρώπους που είναι περαστικοί από τη ΔΗΜΑΡ. Εγώ δεν είμαι περαστικός από τη ΔΗΜΑΡ. Δεν είδα φως και μπήκα».

Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος για τη ΔΗΜΑΡ, λέγοντας ότι θα φτάσει και το 4%. «Με λίγη τύχη μπορεί να περάσουμε και το 5%, με λίγη προσπάθεια από όλους μας, αλλά με μία σύνεση».

Υπογράμμισε ακόμη ότι από τη Δευτέρα μετά τις ευρωεκλογές πρέπει να ξεκινήσει πάλι η συζήτηση για την Κεντροαριστερά. «Δεν μπορώ να βρίσω την ‘Ελιά’ ούτε το ‘Ποτάμι’ ούτε να με βρίζουν. Θέλω να συζητάμε και τα λέω σε όλους. Και στον Κουβέλη και στον Βενιζέλο και στον Θεοδωράκη και σε μένα», κατέληξε.