Νίκος Παππάς: Οικονομική γενοκτονία ο πτωχευτικός

«Καλούμε τα προοδευτικά κόμματα να καταψηφίσουν τον υπουργό Οικονομικών»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11:34
23/10/2020
Νίκος Παππάς: Οικονομική γενοκτονία ο πτωχευτικός
19
loading

Για απόπειρα οικονομικής γενοκτονίας, μέσω του νέου πτωχευτικού, κατηγορεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.

«Ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του επιχείρησαν να διαπράξουν μια οικονομική γενοκτονία, κρυπτόμενοι και φυγομαχώντας. Ο νέος πτωχευτικός καταργεί κάθε προστασία της α' κατοικίας, ταυτίζει το φυσικό πρόσωπο με τις εταιρείες, επιταχύνει την ύφεση καθώς πετά κόσμο από την οικονομική διαδικασία, θα αυξήσει την ανεργία» ανέφερε με αφορμή την πρόταση μομφής που κατέθεσε εχθές η αξιωματική αντιπολίτευση κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα. 

Μιλώντας στο Θέμα Radio, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξής του που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, επεσήμανε ότι το «κατάπτυστο νομοσχέδιο» βρίσκει απέναντι όλους τους φορείς, πλην των τραπεζών, ενώ τα ΜΜΕ «έχουν απλώσει πέπλο σιωπής γύρω από το θέμα». Χαρακτήρισε τον νέο πτωχευτικό κώδικα «καταλύτη του σχεδίου Πισσαρίδη, που μιλά για επιχειρήσεις “ζόμπι”», ενώ επεσήμανε ότι «για δεύτερη φορά -η πρώτη ήταν στο Εφετείο- όλη η προοδευτική αντιπολίτευση βρίσκεται σύσσωμη απέναντι στη κυβέρνηση. Καλούμε τα προοδευτικά κόμματα να καταψηφίσουν τον υπουργό Οικονομικών».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

19
σχόλια
 1. avatar Baron1976

  ΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ....
  Η Νέα Δημοκρατία τρίτο κόμμα στην Ευρώπη σε δαπάνες διαφήμισης στη Google,ενώ φτάνουν οι οφειλές της σε δάνεια στο ύψος ρεκόρ των 308,7 εκατομμυρίων ευρώ!!!!!

  Με βάση το πλάνο του αρχηγού της ΝΔ και με δεδομένες τις οφειλές 308,7 εκατ. ευρώ θα απαιτηθούν... 165,9 χρόνια για την ολοσχερή εξόφληση των τραπεζών, δηλαδή θα γίνει το 2186 και με την προϋπόθεση ότι δεν θα αυξηθούν περαιτέρω, κάτι που φαίνεται αδύνατο με τα σημερινά δεδομένα (!)

  Άλλα στελέχη της ΝΔ, όπως ο Αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης, έχουν περιγράψει πιο κυνικά.... ότι αυτά τα δάνεια δεν υπάρχει περίπτωση να εξοφληθούν ποτέ και θα πρέπει να αναζητηθεί άλλη λύση, κοινώς να διαγραφούν οι οφειλές.

 2. avatar Giorgos Karkanis

  Ξεπέρασαν τα 300 εκατ. ευρώ τα χρέη από δάνεια της ΝΔ!!!!

  Στο ύψος ρεκόρ των 308,7 εκατομμυρίων ευρώ έχουν φτάσει πλέον οι οφειλές της Νέας Δημοκρατίας σε δάνεια, σύμφωνα με τον ισολογισμό του κόμματος για το 2019.

  Το κυβερνών κόμμα, παρουσιάζει αύξηση ρεκόρ, ύψους 29,8 εκατ. ευρώ στις οφειλές της προς τις Τράπεζες, τη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Σύμφωνα με τα στοιχεία των ισολογισμών της Νέας Δημοκρατίας, το 2010 οι οφειλές από δάνεια ήταν στο ύψος των 127,8 εκατ. ευρώ και έκτοτε καταγράφουν φρενήρη αύξηση κάθε χρόνο με αποτέλεσμα να έχουν υπερδιπλασιαστεί από το 2019.

  Η κατάσταση είναι απόρροια του γεγονότος πως, ουσιαστικά, έχουν πάψει να εξυπηρετούνται παρόλο που η κρατική χρηματοδότηση έχει εκχωρηθεί στις πιστώτριες τράπεζες αφού οι ετήσιες καταβολές υπολείπονται κατά πολύ των υποχρεώσεων. Υπενθυμίζεται ότι καμία δικαστική δίωξη σε βάρος των υπευθύνων τραπεζικών στελεχών και αρμόδιων διαχειριστών της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ που έχει αντίστοιχες οφειλές, δεν είναι σε εξέλιξη και δεν φαίνεται πιθανό να γίνει, παρότι η Δικαιοσύνη έχει ερευνήσει τη διάπραξη μιας σειράς αδικημάτων.

 3. avatar τηλεθεατης

  Με εντολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη:

  Οι κερδισμένοι των θαλασσοδανείων αφορούν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά και εκείνο προς αρκετά ΜΜΕ και μετά το πάρτι... η ασυλία στα τραπεζικά στελέχη θα διώκεται μόνο μετά από μήνυση από τον βασικό συμβαλλόμενο (δηλαδή την ίδια την τράπεζα)
  ΕΝΩ θα γίνονται πλειστηριασμοί σπιτιών από τις τράπεζες για 3.000 και 5.000 ευρω!!!!!

 4. avatar S. P

  Νέος Πτωχευτικός Κώδικας, ένας «γρήγορος» θάνατος...

  Ζούμε ιστορικές στιγμές σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και ως χώρα: η πανδημία, ο φόβος για την απώλεια του υπέρτατου αγαθού της υγείας, η οικονομική κρίση.

  Σε αυτές τις συνθήκες, η Κυβέρνηση, δυστυχώς, επιλέγει να προτεραιοποιήσει, έναντι κάθε άλλης μέριμνας, την ικανοποίηση των τραπεζών, και όχι να επενδύσει σε μία πολιτική που να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που έχουν προκύψει και να εξασφαλίζει την κοινωνική συνοχή. Σε αυτή τη συγκυρία, η κυβέρνηση, αντί να μεταθέσει το βάρος της πολιτικής της στις προσπάθειες στήριξης και διάσωσης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, επιλέγει τον «γρήγορο» θάνατό τους. Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας», είναι ξεκάθαρο: η «πτώχευση» θα είναι κυριολεκτική. Η έναρξη, μάλιστα, της πτώχευσης θα μπορεί να γίνει πλέον και με αίτηση της ίδιας της τράπεζας, και χωρίς τη θέληση του οφειλέτη.

 5. avatar Γιαννης13

  Όσο και αν προσπαθεί το κυβερνητικό επιτελείο να πείσει ότι στόχος του σχεδίου νόμου είναι η παροχή δεύτερης ευκαιρίας, αυτή η δεύτερη ευκαιρία, σε καμία περίπτωση, δεν αφορά στους δανειολήπτες αλλά δέχεται όμως, να ικανοποιήσει μόνο τις ανάγκες των τραπεζών.

  Γι’ αυτό επιχειρεί, με το σχέδιο νόμου, την διευκόλυνση και επιτάχυνση της διαδικασίας ρευστοποίησης της πτωχευτικής περιουσίας. Επίσης, καταργεί ρητά κάθε προστατευτικό πλαίσιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, την κύρια κατοικία.

  Πρόκειται για σαφείς πολιτικές επιλογές μίας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της Νέας δημοκρατίας του Μητσοτάκη .... ξεκάθαρα καταστρέφουν τους πολίτες της Ελλάδας η Νέα δημοκρατία με τον Νέο Πτωχευτικό Κώδικα.

 6. avatar ΧΤ13

  Ο Νέος Πτωχευτικός κώδικας της ΝΔ:Έστω ένας επιχειρηματίας ή απλός δανειολήπτης σε δυσκολία πληρωμής.

  Αν κάνει αίτηση για ρύθμιση οφειλών, η τράπεζα ή το fund αποφασίζει όπως θέλει αν θα του τη δώσει ή όχι. Αν δεν τη δώσει, ο άνθρωπος καταλήγει στην πτώχευση, χάνει όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία του, ακόμη και την πρώτη κατοικία του, ακόμη και ένα μέρος του ετήσιου εισοδήματος που μετατρέπεται σε «πτωχευτική περιουσία», πράγμα που στην πράξη σημαίνει άρση του ακατάσχετου μισθού και συντάξεων, με μόνη προστασία το όριο των εύλογων δαπανών διαβίωσης στα 540 ευρώ το άτομο.
  Δικαστής στην πραγματικότητα έγινε η τράπεζα, το ειρηνοδικείο αργότερα θα επισφραγίσει την πτώχευση.

 7. avatar 1932

  Αντε χασου ρε και συ και το μαγαζακι σας...Σας μαθαμε δυστυχως αργα...

  1. avatar @1932

   Εμένα η [...]σου με ξεπερνάει....ψηφίζεις κι όλας; .... καλά λένε ότι μείνατε πίσω μόνο οι αμόρφωτοι δεξιοί και φέρατε στην Βουλή της Εγκληματική Οργάνωση Χ.Α.!!

 8. avatar μιλα κι ο μονοκαναλος…..

  ως κυβερνηση επινε αιμα....επαιρνε σπιτια ηλεκτρονικα........τωρα θυμηθηκε παλι την επανασταση.......παπατζη σισισι ντοκα καλογριτσα και λιβανος

 9. avatar ”’ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ”’ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΒΡΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΤΣΕΡΒΕΛΟ ΣΟΥ;
  ΘΕΩΡΕΙΣ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ;
  ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΡΟΟΔΟΣ;
  ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ;
  ΝΑ ΞΗΜΕΡΩΒΡΑΔΙΑΖΕΣΑΙ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΜΟΛΟΤΟΦ;
  ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΥΣΙΕΣ;
  ΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝΕΣΑΙ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ;
  ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΖΑΚ
  ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΡΤΩ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΣΤΗ
  ΡΟΔΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΟΙ ΡΟΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ
  ΑΛΥΣΣΙΔΑ ;
  ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΣΥΡΙΟΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ....ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ
  ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙΣ ΓΙ ΑΥΤΟ;
  ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΔΗ ΦΤΩΧΟ ΕΛΛΗΝΑ ΟΤΙ ΤΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΚΑΙ ΝΑ
  ΤΟ ΔΙΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ;
  ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;
  ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ;
  ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΜΕ ΛΥΣΣΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙΣ ΚΑΘΕΤΙ ΑΦΥΣΙΚΟ ΓΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ;
  ΝΑ ΛΕΣ ΜΟΝΙΜΩΣ ΨΕΜΑΤΑ;
  ΝΑ ΚΑΤΑΠΑΤΕΙΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΔΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΣΜΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ;
  ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΗΘΙΚΗΣ;
  ΝΑ ....ΝΑ

  1. avatar να αγιάσει το στομα σου !

   τα είπες όλα !
   η μάλλον έχει κι άλλά , αλλά ήσουν εύστοχος

 10. avatar στις οφσορ και στην Κύπρο με το σερβιτόρο και αυτοφοράκια φίλο σου-σύμβουλο δικό σου και του Αλέκση πρωθυπουργού τρομάρα του, να συνεχίσετε τις μπίζνες σας

  φυγόδικε, απατεώνα... τους απατεώνες υποστηρίζει το κόμμα σας...

 11. avatar Εδώ Παππάς εκεί Παππάς

  Που\' ναι ο Παππάς που\'ναι ο Παππάς
  Νικολάκη ποτέ με το καλό θα σε δούμε στις αίθουσες των δικαστηρίων;;
  Πήρες δικάσιμο;;

 12. avatar GRAIKYLISTAN 2020

  XAXAXAXA KASIDIARIS IN PRISON AND THIS GUY IS WALKING FREE XAXAXA I HOPE ERDI COMES SOON

 13. avatar ποντικας ο μεγαλοπρεπής

  δεν βλεπετε που ο κουλης μας παει καρφι στα βραχια των ελλειμμάτων????

  1. avatar αναδρομικα θα παρεις εσυ?????

   ο τσιπρας μονο παιρνει...δε δινει.......

 14. avatar Ασε μας ρε Νικολάκη

  ...τι σχέση έχετε εσείς , ένα τσίρκο , με την προοδευτικότητα και αφού ούτε εσείς πιστεύετε σε όσα λέτε ,τι μας ζαλίζετε με τις ανακοινώσεις σας ;

 15. avatar Γιατι ρε παπα μέχρι

  ποτε θα πληρωνω τα σπιτια των αλλων, φτανει μεχρι εδω και πολυ αργησε, αν και αμφιβάλλω οτι αυτος ο νιμος θα εχει εστω και ενα μικρο αποτέλεσμα

 16. avatar Βρέθηκε ο Παππάς!

  Τον έψαχνε, λέει, η αστυνομία ως φυγόδικο.
  Να που τελικά παρουσιάστηκε!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει