Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΘΗΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ» Άρης Σπηλιωτόπουλος, σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98.9 και μεταξύ άλλων τόνισε:

• Ο πραγματικός μου στόχος είναι να γυρίσουμε σελίδα στο Δήμο. Είναι μια Δημοτική Αρχή, η οποία ότι είχε να δώσει, το έδωσε.

• Η δική μου εκτίμηση και των περισσοτέρων συμπολιτών, όπως βλέπουμε και από τις δημοσκοπήσεις ,το 65% λέει ότι υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα τα οποία συσσωρεύτηκαν αυτά τα 4 χρόνια. Η πλειοψηφία των Αθηναίων θέλει αλλαγή σελίδας.

• Σε ότι αφορά τα δημοσκοπικά ευρήματα φαίνεται καθημερινά ότι ο κ. Καμίνης έχει χάσει τη δυναμική του, ότι έχει αρχίσει να υπάρχει μια φθίνουσα πορεία για τον ίδιο, ότι εμείς κάθε μέρα πείθουμε όλο και περισσότερους Αθηναίους και ότι με εμάς μπορεί να γίνει αυτό που λέμε αλλαγή σελίδας στην Αθήνα.

• Η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει καταστεί πρόβλημα για την Αθήνα.

• Ο κ. Κακλαμάνης είναι 5ος έχοντας μονοψήφιο ποσοστό. Αυτό το μονοψήφιο ποσοστό που λαμβάνει στις 6-7 δημοσκοπήσεις, αν υπήρχε σε εμάς αυτή τη στιγμή, θα είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή το ποιος θα ήταν ο νικητής των εκλογών. Βεβαίως με στενοχωρεί ότι πάμε χωρίς ενότητα .

• Πρόκειται περί σκόπιμης αλλοίωσης της άποψης μου. Βεβαίως δεν γίνεται δημοψήφισμα για τα ατομικά δικαιώματα, ούτε μπορεί να γίνει για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σε σύγκρουση με την παράταξη μου ήμουν ο μοναδικός που διαφώνησα με την υποχρεωτική αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Άλλο αυτό και άλλο το αν θα πρέπει να διερωτηθούν οι Αθηναίοι το που θα γίνει το τέμενος. Είναι διαφορετικό θέμα αν το τέμενος θα γίνει στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, όπως προτείνει ο κ. Καμίνης χωρίς τη βούληση των Αθηναίων, άλλο αν γινόταν στο Σχιστό, άλλο αν γινόταν σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή.

• Μία με λένε κεντρώο ,μία με λένε Μαρξιστή, μία με έχουν πει αριστερό, τώρα τελευταία με λένε και δεξιό. Είμαι πάνω και πέρα από τον επίπεδο άξονα . Εμένα με ενδιαφέρουν τα προβλήματα των Αθηναίων και οι λύσεις αυτών.

• Όταν η Αθήνα το τελευταίο διάστημα παραπαίει και δυστυχώς χάνουμε σε επίπεδο επισκεψιμότητας πολύτιμο συνάλλαγμα, πως θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας από τον τουρισμό;

• Εγώ παραιτήθηκα γιατί έκλεισα αυτό το κεφάλαιο και θέλω να ασχοληθώ με την Αθήνα. Δεν επιδιώκω να δημιουργήσω πολιτική υστεροφημία μέσω του Δήμου.