Σε δραματικούς τόνους απευθύνθηκε στους πολίτες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τη Θεσσαλονίκη, όπου παρουσίασε τη «Δράση», τη δίκυκλη ταχεία ομάδα δράσης, πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού είναι κεντρικό ζήτημα σήμερα στη Θεσσαλονίκη, την Ευρώπη και τον πλανήτη, είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Θεσσαλονίκη δοκιμάζεται».

Η μάσκα υψώνει τείχη στον αόρατο εχθρό, συμπλήρωσε και πρόσθεσε πως όσοι νοιάζονται για τους δικούς τους και τους άλλους ανθρώπους και αγαπούν τη Θεσσαλονίκη φοράνε μάσκα.

«Η Θεσσαλονίκη έχει σταματήσει πολλούς εχθρούς, είναι βέβαιο πως μπορεί να αντιμετωπίσει και αυτόν» συνέχισε.

Για την Ελληνική Αστυνομία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως είναι παρούσα, κάνει χιλιάδες ελέγχους και διαπιστώνει χιλιάδες παραβάσεις, και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: Δεν έχουμε καμία διάθεση αντιδικίας με τους συμπολίτες μας αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε τους λίγους ασυνείδητους που δημιουργούν τεράστια προβλήματα παραβαίνοντας τις οδηγίες των επιδημιολόγων και των λοιμωξιολόγων, που είναι και οι μόνοι αρμόδιοι να δίνουν οδηγίες.

«Θα είμαστε παρόντες σε κάθε πλατεία και κάθε αγορά για να αντιμετωπίσουμε με ευθύνη και σε συνεργασία με τους πολίτες αυτόν τον μεγάλο και επικίνδυνο εχθρό»κατέληξε.