«Μας προβληματίζει η μη τήρηση την υφιστάμενων μέτρων για την καταπολέμηση του κορονοϊού» παραδέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξηγώντας ότι η εικόνα που υπάρχει σήμερα, μπορεί να ανατραπεί ανά πάσα στιγμή, όπως έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης που τέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου.

Όπως επισήμανε ο κ. Πέτσας «Ήδη, η επιδημιολογική εικόνα σε ορισμένες γειτονιές της Αττικής, αλλά και στις Περιφερειακές Ενότητες της Καστοριάς, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στο πορτοκαλί. Και αυτό επισημαίνει με τον πιο έντονο τρόπο ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Αντιθέτως, απαιτείται απ’ όλους πιστή τήρηση των μέτρων που εισηγούνται οι ειδικοί και θεσπίζει η Πολιτεία»

Παράλληλα ο κ. Πέτσας ερωτηθείς σχετικά παραδέχθηκε πως αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι αλλιώς, εξηγώντας ότι για τους επόμενος μήνες θα ζήσουμε με αυστηρά μέτρα μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Παραδειγματική τιμωρία σε επαγγελματίες που παρανομούν

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε επαγγελματίες που παραβιάζουν τα μέτρα και κερδοσκοπούν σε βάρος των συνεπών συναδέλφων τους, λειτουργώντας, για παράδειγμα, χώρους που θα έπρεπε να είναι κλειστοί μετά τις 12 τα μεσάνυχτα. «Να γνωρίζουν ότι θα υπάρξει άμεση και παραδειγματική τιμωρία τέτοιων φαινομένων» διαμήνυσε.

Σε ερώτηση του newsbeast.gr για τα φαινόμενα συγχρωτισμού, όπως για παράδειγμα και σήμερα στην υπηρεσία Ασύλου, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι υπηρεσίες – έγγραφα που χρειάζονται  οι μετανάστες γίνονται διαδικτυακά, ψηφιακά, συνεπώς δεν απαιτείται η φυσική τους παρουσία.

«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να τους το καταστήσουμε σαφές» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.