Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η μάχη που δίνεται στην Ήπειρο με τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ βουλευτή Βαγγέλη Αργύρη και τον νυν «γαλάζιο» νομάρχη Αλέξανδρο Καρχιμάνη. Η μάχη δίνεται για τους αμφιταλαντευόμενους ψηφοφόρους, με τον Β. Αργύρη να προσπαθεί να διεισδύσει στα μικρά «γαλάζια κάστρα» της περιοχής. Όλες οι δημοσκοπήσεις μιλούν για ντέρμπι και δεν υποτιμούν και τη δυναμική του υποψήφιου για την περιφέρεια Ηπείρου που στηρίζει η ΝΔ.

Σύμφωνα με το Έθνος, αντίστοιχη εικόνα εμφανίζεται και στη Θεσσαλία καθώς δεν υπάρχουν ασφαλή προγνωστικά για το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο νυν νομάρχης Απόστολος Παπατόλιας και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Κώστας Αγοραστός δίνουν μάχη στήθος με στήθος. Ο Απόστολος Παπατόλιας έχει πολλές πιθανότητες εκλογής του στον δεύτερο γύρο, σε περίπτωση ισοδύναμου εκλογικού αποτελέσματος στον πρώτο γύρο. «Κλειδί» για το πού θα γείρει η πλάστιγγα είναι η στάση των ψηφοφόρων του ΚΚΕ, και εάν τελικά «πειθαρχήσουν» στην απόφαση του Περισσού να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο «λευκό» ή «άκυρο».

Αμφίρροπη είναι η εκλογική αναμέτρηση και στη Στερεά Ελλάδα, χωρίς κανείς να μπορεί να προδικάσει εάν στον δεύτερο γύρο ο χάρτης θα βαφτεί «πράσινος» ή «γαλάζιος». Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Κλέαρχος Περγαντάς (νομάρχης Βοιωτίας), που έχει προβάδισμα στα γκάλοπ, αντιμετωπίζει σε μια δύσκολη αναμέτρηση τον υποψήφιο περιφερειάρχη της ΝΔ Θανάση Χειμάρα.

Η Ρηγίλλης «ποντάρει» και η Ιπποκράτους «ελπίζει» στην περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου. Ο «γαλάζιος» υποψήφιος Παύλος Βογιατζής (νομάρχης Λέσβου) έχει ως αντίπαλό του τον δήμαρχο Μυτιλήνης Νάσο Γιακαλή. Όλοι μιλούν για ντέρμπι και όλα θα κριθούν στον δεύτερο γύρο.

Τέλος, κανένας δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά για την εκλογική αναμέτρηση στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη. Η Ιπποκράτους τη θεωρεί βέβαιη και ότι θα επικρατήσει ο «πράσινος» υποψήφιος Αρης Γιαννακίδης, ενώ βάσιμες ελπίδες τρέφει και η Ρηγίλλης με τον υποψήφιο Γιώργο Παυλίδη. Το εκλογικό αποτέλεσμα στον δεύτερο γύρο θα κριθεί από πολλούς παράγοντες και κυρίως από τη στάση που θα κρατήσει η μουσουλμανική μειονότητα.

Ιόνια Νησιά

Αναμέτρηση που θυμίζει… Αττική

Και σε αυτή την εκλογική περιφέρεια εντοπίζεται η ιδιομορφία να δίνουν τη μάχη για τον δεύτερο γύρο ο υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ Ηλίας Μπεριάτος (φωτογραφία) και ο «αντάρτης» Γιώργος Καλούδης. Την κόντρα που αναπτύσσεται μεταξύ των δύο υποψηφίων επιχειρεί να εκμεταλλευτεί ο υποψήφιος «γαλάζιος» περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου, έτσι ώστε να εισέλθει στον δεύτερο γύρο και να μετατρέψει την περιφέρεια αυτή σε «ντέρμπι».