Στο θέμα που προέκυψε με την απόρριψη της υποψηφιότητας της Σαμπιχά Σουλεϊμάν στη Θράκη αναφέρθηκε σήμερα ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας.

«Δικαίωμα μιας πολιτικής δύναμης είναι να εκτιμάει μία κατάσταση και μετά να την επανεκτιμά. Έχουμε δώσει, κατά τη γνώμη μου, επαρκείς εξηγήσεις και στα μέλη μας και στην κοινωνία σε σχέση με αυτή μας την κίνηση. Θεωρήσαμε ότι τα προβλήματα τα οποία επένδυε ήταν πολύ μικρότερα από εκείνα που δημιουργούσε», τόνισε ο κ. Βίτσας, μιλώντας την Παρασκευή στον Real FM.

«Μας δόθηκε και η ευκαιρία να μιλήσουμε για την ισοπολιτεία, την ισονομία και την πολιτισμικότητα στην περιοχή της Θράκης η οποία είναι μία ελληνική περιοχή. Δεν μπορώ να καταλάβω –βεβαίως υπάρχει η συνθήκη της Λωζάνης- τη συζήτηση που γίνεται λες και μπαίνουμε σε ένα παιχνίδι κατασκόπων. Έχουμε αυτό το δικαίωμα; Νομίζω το έχουμε. Θεωρεί κάποιος ότι ήταν μία άστοχη κίνηση; Να το θεωρήσουμε και παίρνω εγώ, όχι την ευθύνη που μου αναλογεί, ολόκληρη την ευθύνη ότι θα έπρεπε να κάνουμε σαν κόμμα και προηγούμενα περισσότερες κινήσεις», πρόσθεσε.