Τη συνεργασία τους, ενόψει των επικείμενων ευρωπαϊκών και αυτοδιοικητικών εκλογών, ανακοίνωσαν σήμερα οι πρόεδροι της «Δημιουργίας, ξανά!», Θάνος Τζήμερος και της «Δράσης», Θόδωρος Σκυλακάκης. Με το όνομα «Γέφυρες», ο νέος συνασπισμός φιλοδοξεί να διαγράψει κοινή πορεία μακράς πνοής, με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες εθνικές εκλογές.

«Οι “Γέφυρες” γεννήθηκαν ως ανταπόκριση στην ανοιχτή πρόσκληση του ευρωπαϊκού κόμματος των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών», επισήμαναν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου οι δύο πρόεδροι, παρουσιάζοντας το πλαίσιο της συνεργασίας των δύο φιλοευρωπαϊκών κομμάτων για τις ευρωεκλογές και την τοπική αυτοδιοίκηση, το λογότυπο του συνασπισμού και το βασικό κορμό του ευρωψηφοδελτίου.

«Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός πολύ δυναμικού μεταρρυθμιστικού κινήματος στην Ελλάδα», είπε ο Θάνος Τζήμερος, ενώ ο Θοδωρής Σκυλακάκης δήλωσε από την πλευρά του ότι «επιτέλους οι πολίτες που πιστεύουν στην Ευρώπη αποκτούν μία ισχυρή επιλογή στην κάλπη», επισημαίνοντας ότι μπορούν να ψηφίσουν «ναι» στις μεταρρυθμίσεις και «όχι» στο πελατειακό κράτος και να στείλουν το μήνυμα στην Ελλάδα και την Ευρώπη ότι θέλουν λιγότερους φόρους, μικρότερο κράτος και τόπο στους παραγωγικούς Έλληνες.

Η «Δράση», όπως πρόσθεσε ο κ. Σκυλακάκης, στηρίζει ολόθερμα με περισσότερους από 30 υποψηφίους, την υποψηφιότητα του Θ. Τζήμερου στην περιφέρεια Αττικής, αναφέροντας ότι τόσο μαζί, όσο και ο καθένας χωριστά θα ξεκινήσουν περιοδείες στην περιφέρεια Αττικής και σε όλη την Ελλάδα με στόχο ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα.