Ούτε έναν ούτε δύο αλλά τρεις χάρτες που απεικονίζουν την Ελλάδα, την Τουρκία και το Αιγαίο στη μέση έδειξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε φόρουμ στη Μπρατισλάβα, προτού συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ κατηγόρησε την Ελλάδα για «μαξιμαλιστικές θέσεις», για παραβίαση –όπως είπε- της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, ενώ έδειξε χάρτη και με το Καστελόριζο.

Όταν έδειξε τον χάρτη με το Καστελόριζο είπε ότι είναι ένα μικρό νησί που δεν δικαιούται να έχει πλήρη αποκλειστική οικονομική ζώνη, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open.

Συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου στη Μπρατισλάβα

Σημειώνεται πως Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχαν σύντομο τετ α τετ στη Μπρατισλάβα, όπου βρίσκονται και οι δυο στο πλαίσιο Φόρουμ όπου οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας είναι ομιλητές, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.
Η ολιγόλεπτη συνάντηση έγινε στο περιθώριο του Globsec Forum στη Μπρατισλάβα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε στον κ. Τσαβούσογλου την αντίδραση της Ελλάδας για τα Βαρώσια. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να δοθεί ημερομηνία για τις διερευνητικές, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.