«Η χώρα μπαίνει σε ένα νέο δρόμο κι αυτό είναι επίτευγμα Σαμαρά», τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο υπουργός Υγείας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο κοινωνικό μέρισμα λέγοντας ότι: «Πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα. Θα το πάρουν οι άνθρωποι που το έχουν περισσότερο ανάγκη». Υποστήριξε ακόμη ότι σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο αριθμός των ατόμων που θα πάρουν τα 525 εκατ. ευρώ, τα κριτήρια θα προχωρήσουν και σε άλλες κοινωνικά ομάδες.

Σημείωσε ακόμη ότι: «Και η επιστροφή του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις από το πρωτογενές πλεόνασμα γίνεται».
Και υποστήριξε ότι το δίλημμα των ευρωεκλογών είναι: «Θέλετε να γυρίσουμε στο γκρεμό και να σκεφτόμαστε αν θα έχουμε ευρώ ή δραχμή ή θέλετε να συνεχίσουμε στην ανάπτυξη;».

Αναφέρθηκε όμως και στις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ και άσκησε κριτική στον Λάκη Λαζόπουλο. «Εδώ και πολλά χρόνια λέω ότι ο Λάκης Λαζόπουλος δεν κάνει σάτιρα, κάνει προπαγάνδα. Ο Λαζόπουλος έριξε χυλόπιτα στον ΣΥΡΙΖΑ». Και αναφερόμενος στην υποψηφιότητα στη Θράκη, είπε: «Είναι πολύ σοβαρό θέμα η απόσυρση της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη».

Κληθείς να σχολιάσει τον προεκλογικό αγώνα του Σπηλιωτόπουλου, είπε: «Ο Άρης έχει κάνει πολύ καλό προεκλογικό αγώνα. Ήταν γενναία η παραίτησή του» και σημείωσε ότι «Κάθε μέρα που περνάει, ο Κουμουτσάκος θα κερδίζει σε αναγνωρισιμότητα».

Για τον Πειραιά πάντως είπε: «Ο Μιχαλολιάκος άλλαξε τον Πειραιά μέσα σε λίγα χρόνια».

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι από αύριο θα λειτουργήσουν τα πενταψήφια για ραντεβού στο ΠΕΔΥ. Και σημείωσε ότι μέσα σε τρεις μήνες θα έχουμε την πρόσληψη των πρώτων 1.000 οικογενειακών γιατρών.

Και τόνισε: «Το κράτος μου χρωστάει 100.000 ευρώ Φ.Π.Α., έβαλα την εφορία σε δόσεις για να πληρώνω».