Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο διορισμός της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένης Ζαρούλια, ως μετακλητή στη Βουλή, με τον ΣΥΡΙΖΑ να θέτει ερώτημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη αν επικροτεί την απόφαση του Κωνσταντίνου Τασούλα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για πολιτικό σφάλμα, καθώς αυτή η απόφαση έρχεται μόλις πέντε ημέρες πριν από την απόφαση της δικαιοσύνης για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Η απάντηση του κ. Τασούλα δείχνει ότι στην καλύτερη περίπτωση δεν έχει κατανοήσει τι έκανε. Καμία διαδικαστική δικαιολογία δεν μπορεί να γίνει δεκτή για την πολιτική επιλογή του με τον διορισμό της κα Ζαρούλια, ηγετικού στελέχους των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, πέντε μέρες πριν την έκδοση της δικαστικής απόφασης.

Αναρωτιόμαστε αν τουλάχιστον ο Κ. Μητσοτάκης κατανοεί το πολιτικό σφάλμα που αδυνατεί να κατανοήσει ο κ. Τασούλας ή επικροτεί την απόφαση του».

Κοινοβουλευτικές πηγές για διορισμό Ζαρούλια: Έγινε βάσει κανονισμού

Με βάση τον Κανονισμό της Βουλής τα πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν τον διορισμό μετακλητού υπαλλήλου, αναφέρουν κοινοβουλευτικές πηγές για την υπόθεση διορισμού στη Βουλή της κυρίας Ελ. Ζαρούλια, τέως βουλευτού της Χρυσής Αυγής και συζύγου του υποδίκου επικεφαλής του κόμματος Β. Μιχαλολιάκου, και μάλιστα λίγες μόλις μέρες πριν την απόφαση του δικαστηρίου για την πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο πρόεδρος της ΧΑ ζήτησε να αρθεί ο διορισμός του προηγούμενου μετακλητού που είχε, και ζήτησε τον διορισμό της κας Ζαρούλια. Όσο για το χρόνο (διορισμού), ανέφεραν πως προ ολίγων ημερών έκανε τη σχετική αίτηση ο Β. Μιχαλολιάκος.