Την παρεμπόδιση των εργασιών κατασκευής νέας παιδικής χαράς στον Άγιο Παντελεήμονα από μέλη της Χρυσής Αυγής καταγγέλλει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιάννης Καμίνης. Σε επιστολή του προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου, ο κ. Καμίνης περιγράφει τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην περιοχή, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι δεν είναι τυχαίο ότι «στην περιοχή κατέφθασε σε λίγη ώρα και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρης».

Στην επιστολή του προς την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο κ. Καμίνης αναφέρει τα εξής:

«Σας ενημερώνω ότι χτες 8/4/2014 άρχισαν οι εργασίες για τη διαμόρφωση – κατασκευή της παιδικής χαράς στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, όπως αυτή έχει χωροθετηθεί, με συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων.

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας δεν ολοκληρώθηκαν, καθώς γνωστά ταραχοποιά στοιχεία της περιοχής παρενέβησαν, προφασιζόμενα άγνοια των τεχνικών σχεδίων για τη θέση της παιδικής χαράς, παρότι τα τεχνικά σχέδια και οι εργασίες έχουν εγκριθεί από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, της Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, πριν από λίγες ημέρες.

Δεν είναι τυχαίο επίσης, ότι στην περιοχή κατέφθασε σε λίγη ώρα και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρης.

Απευθύνομαι σε εσάς, ζητώντας τη νόμιμη προστασία για τη συνέχιση των εργασιών και την προστασία των εργαζομένων του Δήμου. Σας επισυνάπτω συνοπτικό σημείωμα, το οποίο περιέχει όλες τις νόμιμες διαδικασίες που τηρήθηκαν για την εκτέλεση του ως άνω έργου. Σας ενημερώνω ότι αύριο το πρωί, και ώρα 08.30 π.μ. τα τεχνικά συνεργεία του δήμου θα συνεχίσουν κανονικά την εκτέλεση του έργου».

Σημειώνεται πως σε δήλωσή του με αφορμή το περιστατικό ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας» και υποψήφιος δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης επιτέθηκε στον κ. Καμίνη και ζήτησε να «σταματήσουν οι πολιτικές σκοπιμότητες εις βάρος των κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα».

Ο κ. Κακλαμάνης επισήμανε ότι ο κ. Καμίνης επιχείρησε να υλοποιήσει απόφαση δημιουργίας παιδικής χαράς στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα, για την οποία «δεν υπήρχε σαφής προσδιορισμός του χώρου». Μάλιστα, σημείωσε ότι «τόσο η αρμόδια αντιδήμαρχος, Σ.Σπυροπούλου, όσο και ο μηχανικός αρνήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις νυν και υποψήφιων συμβούλων για το τι εργασίες εκτελούνταν στο σημείο».

Το περιστατικό κατήγγειλε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης που διεκδικεί τον δήμο της Αθήνας με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. «Η δημοκρατική Αθήνα πρέπει να καταδικάσει την επίθεση φασιστών σε συνεργεία του δήμου Αθηναίων που έκαναν εργασίες ανακατασκευής στην παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Κάλεσε επίσης του κατοίκους σε όλες τις γειτονιές «να απομονώσουν τα εγκληματικά φασιστικά και ρατσιστικά στοιχεία».