«Θα στηρίξουμε ο,τιδήποτε προτείνει η επιστημονική κοινότητα ως επιβεβλημένο για την προστασία της δημόσιας υγείας. Για εμάς προέχει η δημόσια υγεία και αυτό ήταν και το σκεπτικό μας στην πρώτη φάση της πανδημίας, όταν στηρίξαμε την απόφαση της κυβέρνησης για το lockdown παρά το γεγονός ότι βλέπαμε τα στραβά, τις αβλεψίες και τις παραλείψεις. Δεν κουνούσαμε όμως το δάχτυλο. Βάλαμε πλάτη γιατί προείχε η μάχη για τη ζωή» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum.

Όπως τόνισε, «Οι δικοί μας πρώην υπουργοί ήταν αυτοί που πήγαν και είπαν στην κυβέρνηση πως θα βρει περισσότερα κρεβάτια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Όλα τα στελέχη μας έβγαιναν στα μέσα ενημέρωσης και καλούσαν τον κόσμο να πειθαρχήσει στις νέες συνθήκες. Δεν αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του το εξάμηνο που πέρασε προκειμένου να ενισχύσει τα αδύναμα σημεία μας στο εθνικό σύστημα υγείας, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σήμερα στο σημείο να απομένουν μόλις 22 αδιάθετα κρεβάτια ΜΕΘ στην Αττική. Πρόκειται για εγκληματική αμέλεια και αυτό έγινε από επιλογή, είναι έγκλημα αυτό. Δεν θέλουν να ενισχύσουν το εθνικό σύστημα, το μυαλό τους ήταν στο πώς θα κάνουν μπίζνες με τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και πώς θα κάνουν απευθείας αναθέσεις και θα φέρουν προγράμματα επιμόρφωσης και κατάρτισης. Και συν τοις άλλοις, δίνουν και εκατομμύρια ευρώ σε μέσα ενημέρωσης για να διαφημίσουν τους εαυτούς τους. Εάν έδιναν αυτά τα χρήματα στην υγεία, θα είχαμε 200 κρεβάτια ΜΕΘ παραπάνω τώρα».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.