Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή με αφορμή τις αποκαλύψεις για τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκο. «Σας προκαλούμε: φύγετε, αμέσως τώρα», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και ζήτησε εθνικές εκλογές. Υιοθετείτε την ατζέντα της Χρυσής Αυγής, ήταν η απάντηση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο κ. Λαφαζάνης, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Μπαλτάκος δεν ήταν μόνο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, δεν έπαιζε μόνο αυτό το ρόλο, παρενέβαινε άμεσα και ευθέως στο κυβερνητικό έργο με τον πιο ανοιχτό και απροκάλυπτο τρόπο. «Ο κ. Μπαλτάκος ήταν ο άνθρωπος που ήταν μόνιμα πίσω από τα υπουργικά έδρανα που κατηύθυνε τους υπουργούς τους έδινε τη γραμμή και την κατεύθυνση, ήταν ορχήστρα στην κυβέρνηση και στη λειτουργίας της συγκυβέρνησης. Στην ουσία μιλάμε για το νούμερο δύο της κυβέρνησης, για τον άνθρωπο που δυστυχώς με το ρόλο που έπαιζε ήταν πάνω από Υπουργούς ήταν η σκιά, η φωνή του πρωθυπουργού», σημείωσε, υποστηρίζοντας ακόμη ότι «δεν λύθηκε κανέναν πρόβλημα με την παραίτηση Μπαλτάκου» και καταλόγισε ευθύνες στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται τη λάσπη της Χρυσής Αυγής, την υιοθετεί και την έχει βάλει στον ανεμιστήρα. Εσάς θα πάρει η μπάλα», απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε: «Μαζί πηγαίνατε, χεράκι – χεράκι και στις ψηφοφορίες και στην τακτική και στην φρασεολογία».

«Ταυτίζεστε με αυτούς. Αυτό θα μείνει στην ιστορία ως το πιο μελανό σημείο», τόνισε ο Γ. Μιχελάκης εκτιμώντας ότι «στο διάλογο που δημοσιοποιήθηκε γίνεται σαφές ότι ο Πρωθυπουργός δεν γνώριζε τίποτα. Το αγνοείτε για ψηφοθηρικούς λόγους και είναι ντροπή να ταυτίζεστε με αυτές τις θέσεις».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρης Κουκουλόπουλος διερωτήθηκε αν η ΝΔ κατάλαβε τι της συνέβη χθες. « Αν δεν καταλάβατε, η θεωρία των 2 άκρων που επενδύσατε εδώ και καιρόν δεν υπάρχει. Το άκρο είναι ένα , η βία και ο φασισμός γι αυτό και ότι σηματοδοτεί ακροδεξιές συμπεριφορες πρέπει να αποκοπεί», σημείωσε ενώ δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κυβέρνηση αλλά «μπαίνουν ζητήματα λειτουργίας».

Ο κ. Κουκουλόπουλος κάλεσε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει γιατί – εφόσον υιοθετεί τις καταγγελίες της Χρυσής Αυγής- χθες ψήφισε την άρση ασυλίας των βουλευτών της ενώ κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει τη θέση της αν θέλει παραίτηση μόνο των δύο υπουργών όπως είπε ο κ. Τσίπρας ή όλης της κυβέρνησης όπως είπε ο κ. Λαφαζάνης.

«Κερδίζει η Δημοκρατία όταν προσθέτουμε και άλλους στους εχθρούς της; Θέλετε να ενοχοποιήσετε τη ΝΔ, το κόμμα που εγκαθίδρυσε τη Δημοκρατία το 1974; Θέλετε να ταυτίσετε τη ΝΔ ή ένα τμήμα της ότι έχει φιλοναζιστικές απόψεις; Είναι έγκλημα κατά της Δημοκρατίας και αθωώνετε την Χρυσή Αυγή», υποστήριξε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, σημειώνοντας ότι αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ «αποτελεί πολιτική ιδιοτέλεια.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για την υπόθεση Μπαλτάκου-Κασιδιάρη