«Οι Γάλλοι ήρθαν να καλύψουν το κενό που άφησαν στην Ανατολική Μεσόγειο οι Αμερικανοί» εκτιμά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Δημήτρης Καιρίδης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 τόνισε ότι η εμπλοκή των Γάλλων στην κρίση της χώρας μας με την Τουρκία, «μετατρέπει το ζήτημα σε ευρωπαϊκό, ενώ παράλληλα φέρνει και το ΝΑΤΟ προ των ευθυνών του».

Για τον ίδιο είναι πλέον ορθάνοιχτος ο δρόμος των κυρώσεων έναντι της γειτονικής μας χώρας.

Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια, ο κ. Καιρίδης παραδέχεται ότι ήταν λάθος της κυβέρνησης το γεγονός ότι δεν προχώρησε το σχέδιο για δημιουργία κλειστών δομών, ενώ επέρριψε ευθύνες και στην τοπική αυτοδιοίκηση και τους κατοίκους για τις αντιδράσεις που υπήρξαν.

«Η τοπική κοινωνία θα πρέπει να ξαναδεί το θέμα των κλειστών δομών. Έχει και εθνική διάσταση. Εξέπεμψε κακή εικόνα η Ελλάδα με όσα έγιναν» τόνισε.

Κατά τον ίδιο, τα μάτια της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένα στην Ελλάδα, η οποία καλείται να εκπέμψει ένα πανίσχυρο μήνυμα κράτους δικαίου και ανθρωπισμού.

«Έχουμε μια τεράστια διπλωματική προσπάθεια έναντι ενός εθνικιστή, παραβατικού, μισαλλόδοξου ηγέτη. Πρέπει να κάνουμε ισχυρή την αντίστιξη με το απεχθές καθεστώς της Τουρκίας» ήταν τα λόγια του