Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόνισε για τη φωτιά στη Μόρια ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για οργανωμένο σχέδιο.

«Για να πούμε ότι ήταν σχέδιο η πυρκαγιά στη Μόρια θα πρέπει να έχουμε στοιχεία ότι κάποιοι το επεξεργάστηκαν και το εκτέλεσαν, τέτοια στοιχεία δεν υπάρχουν», ανέφερε αρχικά στο κεντρικό δελτίο του Alpha ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Στη συνέχεια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πρόσθεσε: «Ας μείνουμε στο πραγματικό γεγονός ότι κάποιοι αρνήθηκαν την καραντίνα μετά τη διαπίστωση 35 κρουσμάτων και των εντοπισμό όσων ήρθαν σε επαφή μαζί τους και στη συνέχεια αυτοί αντέδρασαν και προέβησαν σε αυτές τις πράξεις. Όλα αυτά θα ερευνηθούν, θα αποδοθούν ευθύνες, θα γίνουν δικογραφίες».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, μετά την πυρκαγιά: «Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι πρώτον η δημόσια υγεία, δηλαδή να εντοπιστούν τα κρούσματα και οι επαφές τους, έτσι ώστε να μπουν σε καραντίνα.

Το δεύτερο είναι η ασφάλεια των κατοίκων του νησιού και η ασφάλεια των προσφύγων των ίδιων. Το τρίτο ζήτημα είναι ότι υπήρχε μία μεγάλη κινητοποίηση και δεν είχαμε κανένα θύμα».

Για το γεγονός ότι υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που πανηγύριζαν για τη φωτιά στη Μόρια, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε: «Δεν θέλω να μπω σε θεωρίες συνωμοσίας».

«Δεν είναι θέμα της αστυνομίας τα σχολεία»

Μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσοχοΐδης ρωτήθηκε για τα σχολεία, σχετικά με όσους αντιδρούν με τη χρήση της μάσκας από τα παιδιά.

«Δεν είναι θέμα δημόσιας τάξης και αστυνομίας τα σχολεία», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης σχολίασε πως: «εάν κάποιος θέλει να επιβάλλει τις απόψεις του ενάντια στον νόμο, αυτό είναι παράνομο»