Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε πως «η κυβερνητική πλειοψηφία είναι επαρκέστατη και αυτό αποδείχθηκε και στη χθεσινή ψηφοφορία».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα» επισήμανε πως, «αποδείχθηκε ότι εκείνοι που θέλουν να συνεχίσει η κυβέρνηση το έργο της είναι περισσότεροι από την κυβερνητική πλειοψηφία» και απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τονίζοντας ότι:

«Είναι εθνική ανάγκη να ολοκληρώσει η κυβέρνηση τη θητεία της. Είναι ειλημμένη πολιτική απόφαση».

Ο κ. Κεδίκογλου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως δημιουργεί σκηνικό πόλωσης, σημειώνοντας ότι «χάνεται η ύπαρξη του Τσίπρα που στηρίζεται στο αντιμνημόνιο».

Αναφορικά με την πρόταση μομφής που κατέθεσε εναντίον του υπουργού Οικονομικών, δήλωσε: «αποδείχτηκε η ασχετοσύνη του για τα κοινοβουλευτικά πράγματα. Κάποιοι δεν είχαν διαβάσει σωστά ή δεν τον είχαν συμβουλεύσει σωστά».

Τέλος, σχετικά με τη διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε: «Η ψηφοφορία είχε χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Το γνώριζε όλη η χώρα. Κρίμα που ο κ. Κακλαμάνης με τόση πολιτική εμπειρία δεν το αντιλήφθηκε. Προκαλεί έκπληξη».