«Η Αθήνα έχει ανάγκη από πράσινους πνεύμονες και όχι από εστίες διαπλοκής»

Δράση της Δημοτικής Παράταξης «Αθήνα Μπορείς» στον Εθνικό Κήπο


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:35
30/03/2014
«Η Αθήνα έχει ανάγκη από πράσινους πνεύμονες και όχι από εστίες διαπλοκής»
1
loading

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος μετά από δράση της Δημοτικής Παράταξης «Αθήνα Μπορείς» στον Εθνικό Κήπο έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Εδώ στον Εθνικό Κήπο επιχειρείται μια πρωτοφανής αυθαιρεσία. Με απόφαση του κ. Καμίνη ο Εθνικός Κήπος παραχωρείται σε ιδιωτικό Οργανισμό για την διεξαγωγή καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, συνοδευόμενη από αυθαίρετες κηποτεχνικές παρεμβάσεις.

Κατά παράβαση της νομοθεσίας και ενώ ο Εθνικός Κήπος έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικός τόπος και δεν μπορεί να αλλάξει χρήσεις, κάποιοι προτιμούν να τον παραχωρήσουν στα ιδιωτικά συμφέροντα αντί να τον διασώσουν και να διατηρήσουν την ιστορική του διαδρομή.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι εξαγριωμένοι αλλά και θεσμικοί παράγοντες, όπως το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, έχουν εκφράσει κάθετα τις αντιρρήσεις τους. Έχουν ξεκινήσει έναν μεγάλο αγώνα για να αποτρέψουν την απόφαση του Δημάρχου.

Στην αυθαιρεσία όλοι οι πολίτες στέκονται απέναντι.

Η Αθήνα έχει ανάγκη από πράσινους πνεύμονες και όχι από εστίες διαπλοκής.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar JB

    Οι προσφυγικές πολυκατοικίες της Δραπετσώνας οικοδομήθηκαν την περίοδο 1935 – 1938 και ανήκουν στην τρίτη γενιά προσφυγικών κατοικιών. Πρόκειται για τέσσερις πολυκατοικίες με 132 διαμερίσματα σε τρεις ορόφους και ημιυπόγειο.
    Σήμερα στις προσφυγικές πολυκατοικίες της Δραπετσώνας που βρίσκονται επί των οδών Σωκράτους, Ψαρών και Μάρκου Μπότσαρη σε απόσταση αναπνοής από την εμπορική και πολυσύχναστη οδό Αγίου Δημητρίου, και ακριβώς απέναντι από δημοτικό σχολείο, σύμφωνα με τις καταγγελίες έχει μετατραπεί σε άντρο παρανομίας καθώς έχει καταληφθεί από λαθρομετανάστες οι οποίοι όπως μας λένε οι κάτοικοι της περιοχής, έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος της γειτονιάς.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει