Με υπουργική απόφαση δεν επιτρέπεται πλέον τα παιδιά μέχρι έξι ετών να κάθονται στην αγκαλιά των γονιών τους στα ΚΤΕΛ, όπως δεν επιτρέπεται και στα ΙΧ για λόγους οδικής ασφάλειας.

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης προέβη σε δήλωση μετά από το σάλο που δημιουργήθηκε στα social media.

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

«Η πρακτική να μεταφέρουν οι γονείς τα παιδιά στην αγκαλιά τους στο ίδιο κάθισμα στα υπεραστικά λεωφορεία εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια, κυρίως των παιδιών και αντίκειται στους εθνικούς και ενωσιακούς κανόνες μεταφοράς επιβατών.

Η κατάργηση αυτής της πρακτικής ήταν μία επιβεβλημένη απόφαση για λόγους οδική ασφάλειας. Ουδέποτε, λοιπόν, προβλεπόταν δωρεάν μεταφορά των παιδιών κάτω των 6 ετών στα ΚΤΕΛ, όταν αυτά καταλάμβαναν ξεχωριστή θέση μέσα στο λεωφορείο.

Όσον αφορά στο κόμιστρο, στην ίδια απόφαση προβλέπεται ρητά ότι το ΔΣ κάθε ΚΤΕΛ έχει την ευχέρεια να αποφασίσει για την ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων για κοινωνικούς λόγους.

Συνεπώς, η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς παραμένει.

Αυτό που αλλάζει είναι ότι τα παιδιά κάτω των έξι ετών θα κάθονται σε χωριστή θέση μέσα στο λεωφορείο και όχι πάνω στα πόδια ενηλίκων».

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

TAGS