Ένας από τους ισχυρότερους άνδρες της Κίνας αναμένεται να διαβεί αύριο το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο λόγος για τον κ. Γιανγκ Τζιετσί, επικεφαλής του τμήματος διεθνών σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας και ένας από τους στενότερους συνεργάτες του προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μεταφέρει στον βασικό συντονιστή της κινεζικής διπλωματίας αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις πολλαπλές επιπτώσεις που έχει η νέα κρίση σε ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο.

Με αυτό τον τρόπο η χώρα μας ευελπιστεί ότι θα έχει έναν ακόμη σημαντικό σύμμαχο σε αυτή την κρίση, ο οποίος μάλιστα έχει και ισχυρά οικονομικά συμφέροντα στη χώρα μας την οποία θεωρεί ως κύριο διαμετακομιστικό κέντρο για την προώθηση των προϊόντων της στην Ευρώπη. Συν τοις άλλοις η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας είναι ένα από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ιδιότητα την οποία θα φροντίσουμε να εκμεταλλευτούμε διπλωματικά.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα ο κ. Τζιετσί αναμένεται εκτός από τον πρωθυπουργό, να δει και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.