Για την κόντρα που έχει ξεσπάσει από πλευράς βουλευτών της κυβέρνησης μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Σίμος Κεδίκογλου υποστήριξε ότι μόλις ενημερωθούν πλήρως για τη σχεδιαζόμενη αλλαγή οι βουλευτές, δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις. «Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι το υφιστάμενο καθεστώς ήταν καλό για την ελληνική κτηνοτροφία», ανέφερε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και πρόσθεσε: «Οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν προβλήματα. Η τιμή του γάλακτος συνεχίζει να ανεβαίνει. Ο δείκτης τιμών στα είδη διατροφής έχει πέσει και το γάλα συνεχίζει να είναι σε αυξητική τροχιά». Πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας αλλά είναι θέμα εθνικής συνείδησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στην Κουμουνδούρου λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρακαλεί για νέο μνημόνιο και δεν έχει λόγο ύπαρξης. «Με λυπεί αλλά δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ παρακαλά για νέο μνημόνιο γιατί χωρίς αυτό δεν έχει λόγο ύπαρξης», είπε. Και πρόσθεσε: «Δεν θα χρειαστεί νέο μνημόνιο. Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της. Το πλεόνασμα το έχουμε πιάσει. Δεν χρειαζόμαστε νέο δάνειο. Βήμα βήμα διαψεύδουμε την καταστροφολογία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει καμία ρεαλιστική πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ».

Και τόνισε ότι πρέπει αυτό το δημοσίευμα της Real News να αποτελέσει ένα μάθημα για την κ. Κωνσταντοπούλου. «Να κάτσει να σκεφτεί η κ. Κωνσταντοπούλου. Είναι μάθημα το δημοσίευμα για εκείνη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πάντως, αναφερόμενος στο θέμα του έκτακτου βοηθήματος, είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα κριτήρια.