Δεν θα γίνει ανασχηματισμός, αλλά θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα: Διαψεύδοντας τις πληροφορίες για ανασχηματισμό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι αλλαγές στην κυβέρνηση βρίσκονται προ των πυλών.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Ειδικότερα μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Ant1 ο κ.Πέτσας είπε ότι: «Δε γίνεται ανασχηματισμός» αλλά πρόσθεσε ότι: «Εχει πει ο πρωθυπουργός εδώ και καιρό ότι θα κάνει διορθωτικές κινήσεις. Επομένως όποιες διορθωτικές κινήσεις κάνει τις επόμενες ημέρες δε θα συνιστούν ανασχηματισμό, αλλά ενίσχυση του κυβερνητικού έργου».

Ο κ. Πέτσας παρέπεμψε στην πρόσφατη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, επισημαίνοντας ότι κατεστη σαφές ότι υπάρχουν τομείς που επιβάλλουν ένα καλύτερο συντονισμό και μεγαλύτερη ταχύτητα όπως η διαχείριση των χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Για το σκοπό αυτό έχει ανακοινωθεί ήδη μία ευέλικτη δομή, υπάρχουν όμως πληροφορίες για αναβάθμιση του Θοδωρή Σκυλακάκη.

Ο κ. Πετσας άφησε μάλιστα να εννοηθεί οτι θα γίνουν αλλαγές σε επίπεδο γενικών γραμματέων. Επέμενε όμως ότι ανασχηματισμός δεν γίνεται. Γεγονός που σημαίνει πως είτε δεν θα γίνει αντικατάσταση προσώπων ή οι όποιες αλλαγές σε υπουργικούς θώκους θα ειναι περιορισμένες.