Ταραμά και άλλα νηστίσιμα σερβιρίστηκαν στο γεύμα που παρέθεσε ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης στον Γερμανό πρόεδρο Γιοακίμ Γκάουκ που επισκέπτεται την Αθήνα.

Το τραπέζι στήθηκε σαρακοστιανό, προφανώς επειδή η Βουλή των Ελλήνων νόμιζε ότι και ο Γερμανός πρόεδρος νηστεύει και δεν ήθελαν να προκαλέσουν διπλωματικό επεισόδιο προσφέροντάς του για παράδειγμα… αρνάκι φρικασέ, το οποίο ο κ. Παπούλιας συνηθίζει να προσφέρει στο Προεδρικό Μέγαρο στους καλεσμένους του, γράφει σήμερα ο «ΒΗΜΑτοδότης».

Έτσι το πρώτο πιάτο που ήρθε και ενθουσίασε τον Γερμανό ήταν… ταραμοσαλάτα λευκή. Ο κ. Γκάουκ μάλιστα ρώτησε πώς παρασκευάζεται. Αλλά το ίδιο ενθουσιασμένος φάνηκε να είναι όταν ήρθε και το δεύτερο πιάτο, που δεν ήταν άλλο από… μελιτζανοσαλάτα. Όταν ήρθε το τρίτο πιάτο, ένα καλοψημένο στα κάρβουνα χταποδάκι, ενθουσιάστηκαν όλοι και κυρίως ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της ελληνογερμανικής φιλίας κ. Χρ. Κέλλας, ενθυμούμενος προφανώς ότι ο κ. Φούχτελ όταν βρίσκεται στην Ελλάδα τρώει σχεδόν μόνον χταποδάκι. Ως κύριο πιάτο σερβιρίστηκε λαβράκι ψητό συνοδευόμενο από χωριάτικη σαλάτα (με μπόλικο κρεμμύδι) και λευκό κρασί.