Η έλευση της τρόικας στην Αθήνα και οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση έχουν πυροδοτήσει το κλίμα. Για το θέμα μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας. «Νέοι φόροι δε ζητούνται και δεν πρόκειται να μπουν. Στην έναρξη των διαπραγματεύσεων η τρόικα έρχεται με πιο σκληρές απαιτήσεις και εμείς κάνουμε διαπραγμάτευση», υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας: «Θα επιτευχθεί συμφωνία μέχρι τις 10 Μαρτίου».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που υπάρχει με την έξαρση της γρίπης λέγοντας: «Δεν εμβολιάζονται κακώς την ώρα που πρέπει επειδή δεν θέλουν να εμβολιάζονται γι’ αυτό και οι εταιρείες δεν φέρνουν. Και τώρα που τα χρειαστήκαμε, δεν έχουμε». Πρόσθεσε ακόμη ότι: «Το υπουργείο έχει πει ότι οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να εμβολιάζονται». Και σημείωσε: «Οι γιατροί που λένε τώρα ότι θα πρέπει να εμβολιάζονται οι ασθενείς, θα έπρεπε να τους το έχουν πει από τον Οκτώβρη. Την έξαρση δεν θα την είχαμε αν είχαν εμβολιαστεί αυτοί που έπρεπε». Συνέστησε πάντως στις ευπαθείς ομάδες να τηρούν τους κανόνες υγιεινής.

Η συζήτηση επανήλθε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα που είναι σε εξέλιξη. Και είπε: «Η τρόικα εκπροσωπεί τους δανειστές μας. Αν εμείς δεν τα καταφέρουμε, αυτοί θα χάσουν τα λεφτά τους».

Ο υπουργός Υγείας πάντως υποστήριξε ότι σε αρκετές περιπτώσεις την ευθύνη φέρει και ο λαός. Κι αυτό γιατί: «Άμα αγοράζει ελπίδα με τις ψευτιές, υφίσταται και τις συνέπειες. Άμα παρασυρθεί και ψηφίσει Τσίπρα και έχει αύριο δραχμή, δε θα φταίει ο λαός;», διερωτήθηκε.