Με τους εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας των «58», οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τους σταυρούς στην ευρωλίστα, θα συναντηθεί σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνεται την απόφαση για σταυροδοσία στις Ευρωεκλογές, ενώ μιλώντας με δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες προανήγγειλε ότι αυτή η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερων θεσμικών αλλαγών που έχουν τεθεί επί τάπητος.

Στη Χαριλάου Τρικούπη επικράτησε αναβρασμός για την αντίδραση των «58» στην απόφαση, ωστόσο, θεωρείται ότι οι επιφυλάξεις θα ξεπεραστούν και το εγχείρημα της «Ελιάς» θα προχωρήσει.

Επίσης, η σύνθεση του ψηφοδελτίου αποτελεί «αγκάθι» για ένα κομμάτι των «58», οι οποίοι θα ήθελαν να διαμορφωθούν οι συνθήκες για τη προώθηση νέων προσώπων, όχι αναγκαστικά στην ηλικία, και εκτιμούν ότι ο σταυρός προτίμησης θα ευνοήσει τα γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή άλλους «επώνυμους».

Τον ίδιο προβληματισμό συμμερίζονται και αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία από τη μια πλευρά αναγνωρίζουν την ανάγκη ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού αλλά από την άλλη πλευρά πιέζονται από την ανάγκη να υπάρξει ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα.