Την πρόεδρο του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα, Άννα Διαμαντοπούλου, και ακόμη επτά ακόμη μέλη του Δικτύου, τους κκ Γιάννη Μαστρογεωργίου, Πάνο Παπαδόπουλο, Εύα Αμπάζη, Γιάννο Λιβανό, Ανδρέα Παπακωνσταντίνου, Ανθή Σουλιτσιώτη και Θωμά Χατζούλα, δέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Τα μέλη του Δικτύου ανέπτυξαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τις πρωτοβουλίες τους, για την εκπαίδευση στις χώρες, που έχουν πληγεί από την κρίση στην Ευρώπη.

«Στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε συνδρομή και από άλλους ανθρώπους που ρωτήσαμε, γνωστούς, φίλους, και από άλλες χώρες, που καταλαβαίνουν τη σημασία αυτού του γεγονότος» σημείωσε εκ μέρους του Δικτύου ο διευθυντής του, Ι. Μαστρογεωργίου, και πρόσθεσε: «Προσπαθήσαμε λοιπόν να το αναδείξουμε με κάποιον τρόπο και βρήκαμε αυτή την πρωτοβουλία πολιτών, που είναι ένα καινούργιο μέτρο της Συνθήκης της Λισσαβώνος, που δίνει την ευκαιρία στους πολίτες να μιλήσουν με μια φωνή. Έτσι βάλαμε εμπρος σ’αυτό το σχέδιο, που ξεκίνησε από την Ελλάδα, από μας, και σιγά-σιγά γινόμαστε όλο και περισσότεροι σε όλη την Ευρώπη, προσπαθώντας να φτάσουμε το ένα εκατομμύριο υπογραφές. Για να προστατεύσουμε, όχι μόνο τα δικά μας δικαιώματα, αλλά και των επόμενων γενιών, αλλά να δώσουμε και μια εικόνα μιας μεγάλης αγκαλιάς της Ευρώπης, ότι είμαστε όλοι ένα, ότι δεν είμαστε τόσο διαφορετικοί, ιδίως τώρα που υπάρχει αυτό το πρόβλημα του διχασμού βορρά και νότου».

Ο κ. Παπούλιας ευχαρίστησε τα μέλη του Δικτύου για την πρωτοβουλία τους, την οποία χαρακτήρισε «πολύ σημαντική» και υπέγραψε και ο ίδιος το σχέδιο του Δικτύου.