Ισχυροί κλυδωνισμοί παρατηρούνται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην «Επιτροπή 2021», καθώς σήμερα έγινε γνωστό ότι υπέβαλλε την παραίτησή της από μέλος η διακεκριμένη καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Ευθυμίου.

Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Εστία, η πανεπιστημιακός απέστειλε απόρρητη επιστολή στην Πρόεδρο της Επιτροπής 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου την 6η Μαΐου, «σε τόνο ευγενικό και αξιοπρεπή εις τρόπον να καταστεί σαφές ότι δεν έχει προσωπική αντιπαράθεση με την κυρία Αγγελοπούλου. Η κυρία Ευθυμίου εξέφρασε την διαφωνία της για τον ασύντακτο χωρίς σχεδιασμό τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει η επιτροπή τον εορτασμό…».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συνεχείς γκάφες με αναρτήσεις μελών της Επιτροπής που προσβάλλουν ευθέως τη μνήμη των αγωνιστών του 1821 η τάση «ουδετεροπατρίας» που διακατέχει τον εορτασμό και ο αποχρωματισμός της Επανάστασης ήταν οι βασικές αιτίες που οδήγησαν την καθηγήτρια σε παραίτηση. Θυμίζουμε ότι η κ. Ευθυμίου ήταν ένα από τα πρόσωπα που είχε ακουστεί ότι σκεφτόταν μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός ακόμα και για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι η παραίτηση της καθηγήτριας (αδελφής του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Πέτρου Ευθυμίου) έγινε πριν το τελευταίο επεισόδιο που υπήρξε με αφορμή την ανάρτηση του ιστορικού και μέλους της επιτροπής Αριστείδη Χατζή για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, που κρίθηκε από αρκετούς ως προσβλητικό για τον ήρωα του εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα.