«Σεβόμαστε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της», τόνισε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος δε στο σύστημα χορήγησης αδειών, ο Σίμος Κεδίκογλου υποστήριξε: «Είναι σαφές ότι το σύστημα θα πρέπει να αλλάξει. Εγείρονται πολλά ερωτήματα. Πάντως, συμφωνούμε όλοι ότι θα πρέπει να αλλάξει το θέμα της χορήγησης αδειών». Και για τον «Μανώλη» της «17Ν», είπε: «Το βέβαιο είναι ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν θα έπρεπε να είναι ελεύθερος».

Αναφέρθηκε στο θέμα της τρομοκρατίας και τις καταθέσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο της τρομοκρατίας πολιτικό υπόβαθρο. Δεν μπορούμε να βρίσκουμε αιτιολόγηση, να δικαιολογούμε, να δίνουμε επιχειρήματα», είπε. Και πρόσθεσε: «Μία δολοφονία είναι δολοφονία. Δεν υπάρχει αποδεκτή βία. Πόσες φορές έχουμε πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταδικάζει κάθε πράξη βίας;».

Ξεκαθάρισε ότι: «Είμαστε σε μία πολύ δύσκολη περίοδο. Προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό». Υποστήριξε ότι θα υπάρξει εξυγίανση και τα λεφτά θα επιστρέψουν σε εκείνους που έχουν στερηθεί. «Έχουν γίνει περικοπές γιατί αυτό έπρεπε να γίνει. Δεν μπορούμε να δημιουργούμε χρέη». Και τόνισε: «Δεν υπάρχει καμία σκέψη για τριπλές εκλογές», αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο εθνικών εκλογών. Και τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της ανεργίας.