Η Έλενα Ράπτη τόνισε πως υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος για να βγούμε από την κρίση του κορονοϊού και αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να μείνουμε όλοι ασφαλείς.

Σε άρθρο της στο thestival.gr τόνισε: «Έχουμε αρκετό ακόμη δρόμο για να βγούμε από αυτήν την κρίση. Θα βγούμε όμως πιο δυνατοί, πιο ενωμένοι, πιο άνθρωποι. Χρειάστηκε λίγες εβδομάδες στο σπίτι για να βγούμε σε έναν νέο κόσμο. Σε μια Ελλάδα που θα είναι καλύτερη. Που έδειξε σε όλο τον πλανήτη πως μπορεί όπως κανείς άλλος. 

Μέχρι σήμερα μείναμε σπίτι, τώρα χρειάζεται με το καινούριο σχέδιο να μείνουμε ασφαλείς».

«Μένουμε ασφαλείς»

Πιο αναλυτικά να στο άρθρο της η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει: «Παρά τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε, έρχονται στιγμές που δειλά σκεφτόμαστε αν υπάρχει κάτι θετικό που θα μας μείνει από αυτή την πρωτόγνωρη κρίση, αν ισχύει η αρχαία ρήση «Ουδέν κακόν αμιγές καλού» και ποιο είναι άραγε αυτό το «καλό» που ίσως έχει προκύψει από αυτή την πανδημία. 

Είναι το φως και η ελπίδα που σιγά σιγά ξεπροβάλλουν, το λευκό πάνω στο μαύρο που ανανεώνει την πίστη μας στο Θεό, στον άνθρωπο, στη ζωή.

Είναι το πώς αλλάζουμε εμείς οι ίδιοι. Η πειθαρχία, η υπευθυνότητα, η εμπιστοσύνη στην επιστήμη και τη γνώση, ο σεβασμός στους άλλους. Η νέα μας σχέση με το κράτος. Είναι η μοδίστρα από τα Γρεβενά που έραψε 600 μάσκες και τις δώρισε στο νοσοκομείο της πόλης της.

Είναι η 20χρονη Αμερικανίδα φοιτήτρια που ράβει καθημερινά ειδικές διάφανες μάσκες για άτομα με προβλήματα ακοής, όπου η επικοινωνία τους βασίζεται στα χείλη και τις εκφράσεις του προσώπου. Είναι οι θεατρικές ομάδες, οι καλλιτέχνες που “έρχονται” στα σπίτια μας με τρόπους που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε δίνοντας μια άλλη διάσταση της τέχνης. 

Είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που χειροκροτούν ανθρώπους που αποσωληνώνονται και επιστρέφουν στη ζωή.  Είναι η ψηφιοποίηση του κράτους που προχώρησε με ρυθμούς που δεν έχουν προηγούμενο. Είναι οι online τάξεις και οι online καθηγητές. Είναι η πρόνοια για τις ευπαθείς ομάδες, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Είναι οι εταιρίες που πριν έφτιαχναν ρούχα και τώρα φτιάχνουν στολές. Είναι η γραφειοκρατία που δίνει τη θέση της σε ένα νέο, σύγχρονο κράτος.  

Είναι το “Θα κάτσω σπίτι” του Κηλαϊδώνη, τα δεκάδες χιλιάδες σπίτια που έγιναν δεκάδες χιλιάδες εκκλησίες, το Αναστάσιμο φως, τα δελφίνια που εμφανίστηκαν σε έναν πιο καθαρό Θερμαϊκό! 

Έχουμε αρκετό ακόμη δρόμο για να βγούμε από αυτήν την κρίση. Θα βγούμε όμως πιο δυνατοί, πιο ενωμένοι, πιο άνθρωποι. Χρειάστηκε λίγες εβδομάδες στο σπίτι για να βγούμε σε έναν νέο κόσμο. Σε μια Ελλάδα που θα είναι καλύτερη. Που έδειξε σε όλο τον πλανήτη πως μπορεί όπως κανείς άλλος. 

Μέχρι σήμερα μείναμε σπίτι, τώρα χρειάζεται με το καινούριο σχέδιο να μείνουμε ασφαλείς».